»Danes izstopam iz SMC, to ni več moja stranka«

Miro Cerar pozval je poslance SMC, naj začnejo misliti s svojo glavo, če se to ne zgodi, pa poziva člane SMC, naj iz nje izstopijo.
Fotografija: FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
FOTO: Uroš Hočevar

Prvi predsednik SMC Miro Cerar je sporočil, da danes izstopa iz stranke, saj ne želi biti član, kaj šele častni predsednik stranke, ki je ostala brez časti. Ali se bo po prenehanju ministrske funkcije vrnil v DZ, še ni povedal.

Do Cerarjeve odločitve je prišlo po vstopu SMC v koalicijo z Janezom Janšo. Kot je pojasnil Cerar, to ni več njegova stranka, ker ni več verodostojna v uresničevanju svojih ustanovnih vrednot, ker njeno vodstvo ne vidi več dlje od samih sebe, niti do članov, kaj šele do volivcev.

Pozabili, kdo jih je izvolil?

Prav tako Cerar, ki je bil od zadnjega kongresa častni predsednik SMC, ocenjuje, da so strankini poslanci pozabili ne le, kdo jih je povabil k skupnemu projektu, ampak predvsem, kdo jih je izvolil. Tako jih poziva, naj začnejo misliti s svojo glavo. »Če se to ne zgodi, pa pozivam člane stranke, ki želijo ostati zvesti ustanovnim vrednotam SMC, demokraciji, vladavini prava, spoštovanju človekovih pravic in svobodomiselni liberalni drži, da teh vrednot ne izdajo in izstopijo iz stranke, ki si ne zasluži imena Stranka modernega centra.«Cerar pravi, da je stranki posvetil šest let svojega življenja in zanjo zastavil svoje ime. »SMC že davno ni več stranka Mira Cerarja, a žal tudi ni več Stranka modernega centra. Razen če z modernostjo razumemo sledenje zadnji modi in obračanje po vetru, s centrom pa nesposobnost oblikovanja odločnih in odličnih političnih stališč.« Poudaril je, da je SMC s somišljeniki ustanovil zato, da delajo dobro za Slovenijo, varujejo socialno-liberalne vrednote in vladavino prava.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije