MED PRIJATELJI

Damjan Murko posodil denar Jelinčiču za nakup parcele

Objavljeno 19. september 2011 15.50 | Posodobljeno 19. september 2011 15.50 | Piše: T. L.

Ker rad pomaga, je pomagal tudi Jelinčiču

Murko je očitno uspešen samooglaševalec
LJUBLJANA – Damjan Murko je človek, ki je omogočil prvaku SNS Zmagu Jelinčiču, da si je kupil parcelo na Primorskem. »Damjan Murko je človek, ki rad pomaga drugim,« je za Finance povedal Jelinčič, ki pa nima pojma, od kod štajerskemu slavčku toliko denarja. »Ali je Murko odkril zaklad ali pa mu je stric zapustil rudnik dragih kamnov v Braziliji,« je še pojasnil Jelinčič, ki pa ni povedal, za kolikšno vsoto sposojenega denarja sta se z Murkom dogovorila. Menda za veliko. Sta se pa dogovorila za negativne obresti, saj je »Murku v čast, da lahko denar posodi velikemu človeku Zmagu Jelinčiču«. 

Po nakupu razvpite parcele na Primorskem, za katero je njegova žena odštela 576.000 evrov, Jelinčič medijem vztrajno odgovarja, da se poleg politike ukvarja še z drugimi, finančno donosnejšimi posli. V konkretnem primeru je zagotavljal, da je prodal kos starine, dodatno pa naj bi služila tudi njegova žena Monika

Murko prijateljem vedno pomaga

Na Financah so o denarni pomoči Jelinčiču povprašali tudi Murka. Ta je potrdil, da je Jelinčiču pomagal, in dodal, da je »moja pomoč na voljo vsem mojim prijateljem«. Pravi še, da Jelinčiča pozna že štiri leta in da ve, da bo denar vrnil, dodaja Murko.

In od kod mu denar? »Veste, če po 10 letih pojavljanja na slovenski glasbeni sceni ne bi imel nobenih sredstev, bi bilo to zelo žalostno,« pojasnjuje Murko.

Deli s prijatelji