NEPREMIČNINE

Da ne bi kdo rekel, da v Ljubljani ni mogoče dobiti dvosobnega stanovanja za 45.000

Stanovanje ima kopalnico, prehodno kuhinjo, dnevno sobo in spalnico.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Mangostar_studio/getty Images Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Mangostar_studio/getty Images Getty Images/istockphoto

S stanovanji je v Sloveniji križ. Odsotnost stanovanjske politike v zadnjih 30 letih in prepuščanje področja nepremičnin prostemu trgu je pripeljalo do situacije, ko si povprečni Slovenec brez izdatne pomoči staršev ali kogar koli drugega ne more več privoščiti nakupa, pa četudi vzame kredit do upokojitve. Na trgu se v zadnjih letih najde veliko luksuznih nepremičnin, pa tudi neluksuzne imajo prav 'luksuzno' ceno.

Kljub temu pa se na trgu kdaj pojavi kakšno stanovanje v prestolnici, katerega cena se zdi sprejemljiva. Na eno izmed takih smo naleteli danes. Tako se je vsaj zdelo ob začetku branja oglasa. Izklicna cena za dvosobno stanovanje na Kotnikovi ulici je 45.000 evrov, vrednost 62,4 kvadratnega metra velikega stanovanja pa je 90.000. Stanovanje obsega  kopalnico, prehodno kuhinjo, dnevno sobo in spalnico. 

Ampak kot po navadi se hudič skriva v drobnem tisku. Stanovanje v petnadstropnem bloku iz leta 1965 je kletno. Ima sicer dve okni za naravno osvetlitev, vendar to po navedbah cenilca »ne zadostuje za zagotovitev potrebne naravne svetlobe, ker sta obe okni v celoti pod nivojem pločnika«. 

Po prebranem celotnem opisu stanovanja se ocena cene nekoliko spremeni ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije