ZARADI KORONAVIRUSA

Malček Kris je doma, priletel je z zasebnim letalom (VIDEO)

V ponedeljek je imel zadnji pregled, danes pa je že v varnem domačem zavetju. 
Fotografija: Kris Zudich. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Kris Zudich. FOTO: Facebook

Medtem ko se je Slovenija ustavila zaradi koronavirusa, se je v varno zavetje doma vrnil Kris Zudich. Deček, ki je v dobrodelni akciji združil vso Slovenijo, je zaključil zdravljenje v ZDA in prekinil jemanje dodatnih zdravil, so sporočili prek Krisove facebook strani.
 
»Iz srca se zahvaljujemo celi Sloveniji in tudi škratkom zunaj njenih meja. Brez vas nam ne bi uspelo. Naši Palčici pomagalčici Larisi Štoka in dobrodelnim škratkom bomo vsi trije večno hvaležni za vso pomoč in podporo,« so zapisali in dodali, da so imeli v ponedeljek še zadnji pregled pri dr. Perryju Shiehu. »Krvni rezultati so bili odlični, zaključili smo zdravljenje v ZDA in prekinili z jemanjem dodatnih zdravil. Danes smo že presrečni v svojem domu in upanju, da bo tudi ta črni oblaček nad vsemi nami kmalu le še grd spomin. Čuvajte se,« so še zapisali.

Med fotografije so še dodali dopis zdravnika, ki je bdel nad Krisovim zdravljenjem. Zapisal je, da je videti, da je bila genetska terapija uspešna.
Preberite še: 
Krisovo zdravljenje smo podrobno spremljali. Vse o njegovi poti v Ameriko in zdravljenju tam lahko preberete tukaj





Za Krisa Zudicha je lani zbirala donacije vsa Slovenija. Njegova zgodba, je tako ganila Slovence in Slovenke, da je uspelo zbrati neverjetnih 3,7 milijona evrov. Kris se je rodil z redko boleznijo spinalno mišično atrofijo. Za zdravljenje, ki je možno le v ZDA pa je družina potrebovala več kot dva milijona evrov.


 

Ekspresna vrnitev z zasebnim letalom 


Kako je potekala vrnitev malega Krisa in njegove družine v Slovenijo, so pojasnili tudi v društvu Palčica Pomagalčica.
»Kris se je po 11 urnem poletu iz Los Angelesa vrnil v Slovenijo.  Prevoz je bil opravljen z zasebnim letalom Bombardier Global Express, ki je danes zjutraj ob 8. uri pristalo na letališču Jožeta Pučnika. Na letalu so bili 4 člani posadke in trije člani družine Zudich,« so zapisali in dodali, da je bila njegova vrnitev organizirana izjemno hitro, saj je svetovna pandemija ustvarila razmere, zaradi katerih je bil v ZDA ogrožen. »Fizioterapij in pregledov že nekaj časa ni imel, vse manj pa je bilo na razpolago pripomočkov za njegovo oskrbo.«

Zapisali so še, da je društvo Palčica Pomagalčica  za pomoč pri izvedbi vrnitve v domovino zaprosilo Urad predsednika RS, ki se je na prošnjo takoj odzval, prav tako pa je veliko oporo za izvedbo potrebnega nudil g. Andrej Šter, ki se je sočutno angažiral za to, da je kljub izrednim razmeram in izredno zahtevnemu prehajanju državnih meja družina danes na domačih tleh.



»Sam polet v Republiko Slovenijo je bil skupaj z zbranimi sredstvi Društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki omogočen tudi s strani gospoda Miodraga Kostića in Gorenjske banke, ki sta Krisu s svojo donacijo že dne 6.11.2019 omogočila polet v ZDA z zasebnim letalom. Posebna pomoč g. Kostića in Gorenjske banke je v teh kriznih razmerah ključno prispevala k temu, da se je družina še pravočasno vrnila domov. Pri tem je pomoč nudila tudi Zveza prijateljev mladine Slovenije, ki društvu in Krisu stoji ob strani že ves čas akcije,« so še zapisali in dodali, da Krisova družina sporoča, da se Kris počuti dobro in da je biti doma zanje v teh hudih časih nekaj neprecenljivega. Zagotovili bodo strogo izolirano okolje, upajoč, da se bomo lahko v živo objeli čim prej. Rezultati Krisovega zdravljenja so vzpodbudni, opaziti je viden napredek v njegovem razvoju.

»Kris predstavlja zagotovilo, da lahko skupaj dosežemo nemogoče, dandanes pa to prinaša upanje, da s skupnimi močmi s čim manj posledic preživimo tudi pandemijo. Kris sporoča: skupaj zmoremo,« še sporočajo.
 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije