LAŽNI DOKUMENT

Čudaški poziv Šarca in Bratuškove: Podpiramo Potrča, Wernerja ...

Objavljeno 28. september 2020 14.15 | Posodobljeno 28. september 2020 13.44 | Piše: N. Č.

Po facebooku kroži dokument, za katerega se je izkazalo, da je lažen.

Alenka Bratušek. FOTO: Roman Šipić, Delo
Po spletu kroži vse več lažnih objav. Ena takih je tudi politični dokument, pod katerim so se podpisale stranke LMŠ, SMC, Sab, Desus in SD. Že na prvi pogled gre za nenavadno novo koalicijo trenutno levih in desnih strank, še bolj osupljiva pa je vsebina dokumenta, ki pravi, da omenjene stranke podpirajo prizadevanja Potrča, Wernerja, Ribičeve, torej posameznikov, ki opozarjajo na nesmiselnost ukrepov za zajezitev novega koronavirusa.

To je dokument, ki kroži po medmrežju.

image
Neznani storilec si je izmislil vsebino dokumenta in pod njim podpisal politične stranke. FOTO: Facebook, posnetek zaslona


Predsednik LMŠ Marjan Šarec je sledilce obvestil, da gre za lažni dokument in zlorabo logotipa stranke LMŠ.

Prav tako so se odzvali v Desusu. »V stranki Desus se od dokumenta v polnosti distanciramo. Na tem mestu ponovno opozarjamo – upoštevajmo priporočila stroke in storimo vse, da s svojim ravnanjem ne bomo po nepotrebnem ogrozili zdravja drugih.«

Predsednica stranke Sab Alenka Bratušek se od objave še ni opredelila, so pa v stranki sporočili, da so vložili zahtevo za sklic skupne seje odborov državnega zbora za zdravstvo in izobraževanje, na kateri bodo pozvali k enakopravni obravnavi državljanov pri spoštovanju predpisanih protikoronskih ukrepov. »Znova pozivamo tudi, da šolska ministrica odstopi, saj opravičilo ni dovolj. Pravila so enaka za vse!« je na novinarski konferenc izpostavil poslanec Marko Bandelli.

Odzval pa se je tudi glasbenik Werner. »Tole kroži po spletu, zadeva je lažna, gre za zlorabo mojega imena kot že tolikokrat poprej,« je zapisal in dodal »da je nedopustno izrabljati njegovo ime«.
Deli s prijatelji