NEURJE IN OBILNE PADAVINE

Črni oblaki nad Slovenijo, prožili so se plazovi, zalivalo je objekte

Gasilci so imeli polne roke dela.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: A. L.
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: A. L.

CELJE, RADLJE OB DRAVI, VOJNIK – Vzhodno Slovenijo je včeraj pozno popoldne zajelo neurje z močnimi padavinami, kar so vremenoslovci za to območje napovedovali.

Nekaj pred 19. uro je v Rogaški Slatini zaradi obilnih padavin poplavilo več stanovanjskih objektov, poslovnih prostorov, ulic in cest. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Rogaška Slatina so nudili pomoč pri črpanju meteorne vode iz objektov in sanaciji nastale škode.

Okoli 20. ure je območje občine Celje zajelo neurje z obilnimi padavinami, ki pa razen požara na komunikacijski razdelilni omarici ni povzročilo večje gmotne škode. Celjski poklicni gasilci in gasilci PGD Trnovlje so požar pogasili.

O težavah poročajo tudi iz občine Vojnik. Na območju Nove Cerkve je voda poplavila hlev, garažo in cesto. Gasilci PGD Nova Cerkev so z gradbenim strojem očistili prepuste, sprali naplavine s cestišča ter izčrpali vodo iz hleva in garaže.

Neurje ni zaobšlo niti občine Radlje ob Dravi. Gasilci PGD Radlje ob Dravi in PGD Vuhred so na 11 lokacijah preprečili vdor meteorne vode v stanovanjske objekte, prečrpavali vodo iz zalitih kletnih prostorov in sanirali več manjših plazov, ki so zaprli več lokalnih cest. Dežurni delavci cestnega podjetja so na več lokacijah odstranili nanose zemlje s cestišč, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije