VETER IN NALIVI

Črni oblaki nad državo: odkrivalo strehe, podiralo drevesa, ljudje ujeti

Nalivi povzročajo veliko težav po državi, a do jutra naj bi se vreme stabiliziralo.
Fotografija: Težave po celotni Sloveniji.
Odpri galerijo
Težave po celotni Sloveniji.

Vremenoslovci so napovedali vremensko pestro dogajanje nad Slovenijo v soboto – in to se je res zgodilo. Potem ko je fronta pripotovala iznad Italije, kjer je življenje izgubil gasilec, več ljudi pa pogrešajo, so imeli veliko dela slovenski gasilci. 

Kot smo že poročali, je bila dopoldne nevarnost na Obali zaradi visokega plimovanja morja. Geologi so tudi opozorili na morebitno sprožanje zemeljskih plazov. 

Naštevamo dogodke, ki so jih obravnavali pri upravi za zaščito in reševanje.

Ob 12.59 je območje občine Loška dolina zajelo močno neurje. Veter je na več lokacijah poškodoval ostrešja stanovanjskih in gospodarskih objektov ter podrl več dreves, eno od teh je padlo na telefonski vodnik in ga poškodovalo. Na cesti Leskova Dolina–Kozarišče je podrtih nekaj dreves, med katerimi so bile ujete osebe v vozilih.

Ob 17.08 je območje Loške doline ponovno zajelo neurje z močnim dežjem. Meteorna voda ogroža več stanovanjskih in gospodarskih objektov ter kleti. Posredujejo gasilci Gasilske zveze Loška dolina, ki postavljajo protipoplavne vreče in črpajo vodo iz objektov. Na terenu so člani OŠCZ ter dežurni službi cestnega in komunalnega podjetja.
Radarska slika padavin. FOTO: Arso
Radarska slika padavin. FOTO: Arso

Na območju občine Sodražica zaradi močnega naliva meteorna voda zaliva objekte.

Ob 18.46 je občino Štore zajelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Gasilci PGD Štore črpajo vodo iz doma upokojencev Lipa.

Ob 18.48 je občino Laško zajelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Gasilci PGD Laško črpajo vodo iz stanovanjske hiše.

Ob 18.46 je občino Celje zajelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Posredujejo gasilci PGE Celje, PGD Zagrad-Pečovnik, PGD Teharje in PGD Ljubečna. Gasilci črpajo vodo iz objektov in preusmerjajo tok vode.

Na območju občine Kočevje zaradi močnega naliva meteorna voda zaliva objekte, tako je tudi na območjih občin Ivančna Gorica, Ig in Velike Lašče.

V popoldanskem času je v naselju Tolsti Vrh v občini Mislinja veter podrl drevo in onemogočil promet na cesti Mislinja–Rogla. Posredovali so gasilci PGD Mislinja in drevo odstranili.

Zaradi dežja je v Otiškem vrhu, občina Dravograd, meteorna voda poplavila lokalno cesto. Posredovali so gasilci PGD Šentjanž pri Dravogradu.

Ob 19.24 je v Kostrivnici v občini Šentjur poplavilo objekt. Posredujejo gasilci PGD Kalobje.

Ob 19.39 je na Bregu v občini Zreče udarila strela v stanovanjsko hišo. Do požara ni prišlo. Gasilci PGD Zreče so pregledali objekt s termokamero. Obveščeni so bili vzdrževalci Elektro Maribor.
 

Kako je pri vas? Je neurje povzročilo težave?




 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije