Črnčec obtožuje Janšo: Nekoč je pred cerkvijo popisoval vernike, danes pa ...

Nekdanji zaveznik je Janši med drugim očital, da SDS deluje kot mafija.
Fotografija: Damir Črnčec. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Damir Črnčec. FOTO: Jure Eržen, Delo

Skoraj istočasno s premierjem v odstopu Marjanom Šarcem se je na hude obtožbe o domnevnem prisluškovanju nekaterim slovenskim politikom, zaradi česar je v torek popoldne Komisija za nadzor nacionalnih in varnostnih služb (Knovs) nenapovedano obiskala Nacionalni preiskovalni urad (NPU), odzval tudi njegov državni sekretar Damir Črnčec. Nekdanji zaveznik Janeza Janše je ostro obračunal s prvakom SDS in z njegovo stranko.
 
Preberite tudi:
Šarec: Janezovi verniki so itak prepričani v svoj (njegov) prav

Črnčec – njegovo imenovanje na mesto državnega sekretarja je tudi med Šarčevimi koalicijskimi partnerji dvignilo nemalo prahu zaradi njegovih stališč do nekaterih vprašanj – je v zapisu med drugim Janši očital trgovino z orožjem, krajo in črpanje javnih sredstev ter mafijsko delovanje njegove stranke.

Njegov zapis objavljamo v celoti (nelektorirano):

Kdo izdaja Slovenijo?
Slovenija in Slovenci smo trden in trpežen narod, ki je zgodovinsko dokazano pokazal neizmerno trdoživost pri soočanju z vdori na naše narodno ozemlje. Boj za našo zemljo in boj proti okupatorjem nas je zgodovinsko zapisal kot narod zmagovalcev.
Zadnja vojna in bitke, ki smo jih bili, je Slovence iz naroda spremenila v nacijo. Enotnost naroda, družbe in politike bo za vedno zapisana v zgodovino. Voditelji in junaki vojne 1991 bodo zapisani z zlatimi črkami. So pa žal nekateri voditelji, takratni obrambni in notranji minister, svojo zgodovinsko zaslugo razumela napak. Kot bianco menico za trgovino z orožjem, krajo in črpanje javnih sredstev. Kasneje je bil nekdanji notranji minister obsojen na zaporno kazen, nekdanji obrambni pa prav tako. Slednjemu sem takrat iz prepričanja pomagal priti iz zapora. Kmalu po začetku prestajanja zaporne kazni so se najine poti začele razhajati. Spoznanje delovanja aparata SDS, ki deluje po načelih mafijskega poslovanja, kjer vse poti vodijo do vodje in njegovega najožjega kroga, mi je bilo popolnoma tuje.
Razhod z nekom, ki je kariero začel kot mladi komsomolec in je pred cerkvijo popisoval vernike, danes pa je goreč vernik, je bil naravna posledica. Način njegovega delovanja je škodljiv za demokracijo in za desnosredinsko politično opcijo, ki je ujetnik ex komunističnega totalitarca. Človeka, katerega edini motiv za delovanje v politiki sta slast po oblasti in neizmerna želja po maščevanju do vseh, ki so mu storili “krivico”. Knjiga spoznanj v zvezi s tem bi bila zelo debela.
V sedanji vlogi svetovalca za nacionalno varnost sta me v zvezi z Janezom Janšo neprijetno presenetili in razočarali še dve stvari. Prvič, zakaj je tako uslužen in pokoren do hrvaških nacionalnih interesov, odkrito je sredi Zagreba javno zagovarjal takšna, Sloveniji škodljiva stališča. In, drugič, zakaj in za koliko judeževih srebrnikov, milijonov je prodal slovenske nacionalne interese vzhodni sosedi. Ob medijskih razkritjih, da posredno ali neposredno k stranki SDS in njenemu fakenews imperiju redno pritekajo milijoni se logično zastavljajo vprašanja. Zakaj ti nekdo daje milijone, kakšno izdajo slovenskih nacionalnih interesov pričakuje in seveda nas kot državljane upravičeno zanima tudi izvor tega denarja? Slovenci in Slovenija moramo in bomo dobili odgovore na ta vprašanja.
Potreboval sem čas, da sem spoznal vse razsežnosti takšnega, Sloveniji škodljivega modusa operandi Janeza Janše, ki ob njegovem klečanju na koruzi pri tujcih, doma sistematično napada temeljne družbene podsisteme, svobodo govora, javne besede ter druge ustavne vrednote. Včerajšnje lansiranje fake news o domnevnem množičnem špijoniranju, zloraba Knovs s strani poslancev SDS ter napad na policijo nam kaže kako blizu je Slovenija zdrsu v janševistični avtoritarizem, financiran s počenimi groši iz tujine. Spomnimo se vsi skupaj zgodovine, avtoritarizmi ali totalitarizmi so pohod začenjali prav skozi demokracijo in demontažo njenih institucij.
Ne dovolimo, da Slovenija v letu 2020 stopi na to zgodovinsko preizkušeno napačno pot.
Vse dobro Slovenija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije