MASKE

Žvižgaču Galetu grozi odpoved zaposlitve

Zaposlen je na Zavodu za blagovne rezerve.
Fotografija: Ivan Gale je kot sslužbenec zavoda za blagovne rezerve javno pričal o pritiskih pri poslih za nabavo opreme. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Ivan Gale je kot sslužbenec zavoda za blagovne rezerve javno pričal o pritiskih pri poslih za nabavo opreme. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Uslužbenca zavoda za blagovne rezerve Ivana Galeta so po informacijah Televizije Slovenija (TVS) danes dopoldne poklicali k direktorju zavoda Tomiju Rumpfu na zagovor pred izredno odpovedjo zaposlitve. Med drugim naj bi mu očitali sklepanje domnevno škodljivih pogodb pri nabavah zaščitne medicinske opreme in neustrezno komunikacijo z mediji.

Na zagovor so zaradi sumov domnevnih nepravilnosti v zvezi s podpisi pogodb ob nabavi zaščitne opreme poleg Galeta poklicali tudi nekdanjega direktorja zavoda Antona Zakrajška in njegovega namestnika Alojza Černeta, ki je bil podpisnik večine pogodb o nabavah zaščitne opreme.
Preberite tudi: Gale razkril še več znanih imen, omenja tudi Urško Bačovnik Janša
Gale je aprila na TVS spregovoril o domnevno spornih poslih zavoda pri nabavi zaščitne opreme. V začetku avgusta je ovadil Rumpfa in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, kateremu je očital negospodarno rabo javnih sredstev ob večmilijonskem poslu za dobavo zaščitnih mask s podjetjem Hmezad TMT. Proti ministru je Gale konec avgusta vložil novo kazensko ovadbo zaradi posla s podjetjem Acron, pri katerem naj bi bila država oškodovana za najmanj 1,2 milijona evrov, je poročal spletni portal Necenzurirano.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije