FRAGMAT

Znano je, kje je zagorelo

Škoda znaša več milijonov evrov.
Fotografija: Posledice požara v tovarni Fragmat. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Posledice požara v tovarni Fragmat. FOTO: Voranc Vogel

CERKNICA – Po požaru, ki je v četrtek zvečer izbruhnil v podjetju Fragmat v Podskrajniku, so kriminalisti PU Ljubljana in izvedenci nacionalnega forenzičnega laboratorija zaključili aktivnosti na kraju in ogledo požarišča.

Pri ogledu so bile zavarovane sledi in dokazi, ki bodo še pregledani in analizirani, o ugotovitvah pa bo izdelano izvedensko mnenje. Po do zdaj zbranih ugotovitvah je znano, da je zagorelo v notranjosti proizvodnega obrata, vzrok požara pa se še preiskuje.

Kljub hitremu posredovanju gasilskih enot je industrijski objekt zgorel v celoti, prav tako delovni stroji v notranjosti. V požaru je zgorelo tudi več ton izolacijskega materiala, nastala pa je velika materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša več milijonov evrov.
S požarom se je borilo več kot 200 gasilcev. FOTO: Ljubo Vukelič, Občina Cerknica
S požarom se je borilo več kot 200 gasilcev. FOTO: Ljubo Vukelič, Občina Cerknica

Kriminalistična preiskava požara še ni zaključena, preverjajo se še okoliščine dogodka, zbiranje obvestil pa poteka tudi v smeri morebitnih sumov kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, so sporočili iz ljubljanske policije.

Pristojni pa so sporočili, da za zdaj ne kaže na onesnaženost okolice zaradi požara. Kljub temu okoliškim prebivalcem priporočajo prekuhavanje vode ter da živali ne spustijo na pašo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije