LAHKO SI ODDAHNE

Znani poslovnež obupal

Tožbo proti nekdanjemu koprskemu županu Borisu Popoviču je umaknil.
Fotografija: Boris Popovič FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Boris Popovič FOTO: Uroš Hočevar, Delo

LJUBLJANA – Prvi mož Olimpije Milan Mandarić je umaknil tožbo zoper zdaj že nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča.

Za november sklicana obravnava je bila malo pred narokom preklicana. S sodišča so nam takrat pojasnili, da je bil narok preklican zaradi umika tožbe tožeče stranke. Torej Mandarića, ki je nekdanjega župana Kopra tožil zaradi razžalitve (objave v medijih).

»Odločitev o umiku tožbe zoper Borisa Popovića v primeru, ki ga navajate je posledica dosedanjih izkušenj z njim iz številnih postopkov, v katerih se je sam znašel pred slovenskimi sodišči. Gre za človeka, ki se vztrajno izogiba vabilom na sojenja in s tem doseže zastaranje sodnih postopkov zoper njega. Enako strategijo zavlačevanja uporablja celo v primeru, kjer prek svoje mame nastopa kot tožnik v primeru Solza Popovič proti Milanu Mandariću. Z zavlačevanjem skuša preprečiti izvršbo nad nepremičninami, ki so pod hipoteko.

Glede na to, da dosedanja sodna praksa na žalost ni demonstrirala učinkovitega načina, da se Popovića pripelje pred sodišče, in ker gre za človeka, ki v medijih brez zadržkov žali tudi sodnike, smo ocenili, da vztrajanje pri tem postopku ni v interesu poslovneža Milana Mandarića,
« so odločitev o umiku tožbe razložili iz službe za stike z javnostjo Milana Mandarića.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije