KORONAVIRUS

Kacin: Stanje se umirja, a prepočasi

Delež pozitivnih je bil znova visok.
Fotografija: Boj s koronavirusom v UKC Ljubljana. FOTO: Matej Povše, UKC Ljubljana
Odpri galerijo
Boj s koronavirusom v UKC Ljubljana. FOTO: Matej Povše, UKC Ljubljana

V nedeljo je bilo v 1792 testih potrjeno 501 okužb z novim koronavirusom. Čeprav je številka nizka, pa vseeno vzbuja skrb, saj je delež pozitivnih testov kar 27,96-odstoten, kar je več kot v soboto. V nedeljo je umrlo 34 ljudi okuženih s koronavirusom. 1264 je bilo hospitaliziranih, 207 se jih zdravi na intenzivni negi. 



Na novinarski konferenci o aktualnem stanju v državi je Jelko Kacin povedal, da je bilo največ okužb v nedeljo v Kočevju, kar 44 od vseh. Okužbe v Kočevju, Preddvoru in na Prevaljah so posledica vdora okužbe v domove za starejše. Dodal je, da podatki iz zadnjega tedna kažejo, da se razmere počasi stabilizirajo, a umirjanje razmer in padanja števila okužb na dnevni ravni še vedno poteka prepočasi.



Z današnjim dnem so v veljavo stopile nove omejitve. Ajda Cuderman, državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, je pojasnila, katere prodajalne lahko poslujejo in katere ne. Poslujejo lahko prodajalne, ki v pretežni meri (več kot polovica obsega prodaje) prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje. V teh prodajalnah se ne smejo prodajati oblačila, obutev in tehnično blago. Povedala je, da tržnice lahko poslujejo in da sta dovoljena, če se lahko organizacija tako organizira, digitalna prodaja in osebni prevzem.

Delujejo lahko dimnikarske storitve, gradbena dela na nenaseljenih gradbiščih, kjer ni stika s potrošniki, trafike in kioski, osebni prevzem blaga in hrane na prevzemnih mestih je dovoljen med 6. in 21. uro. Uživanje hrane in pijače na javnih površinah je prepovedano.
 






 
Preberite še: 
Uživanje hrane in pijače na javnih površinah prepovedano​
Veste, kdo vse vam lahko napiše kazen?










 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije