ŠKANDAL NA MINISTRSTVU

Židan se zahvaljuje kulturnikom, ki so podprli Prešička

Usoda ministra za kulturo v rokah premierja Šarca.
Fotografija: Predsednik SD in DZ Dejan Židan. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Predsednik SD in DZ Dejan Židan. FOTO: Tomi Lombar, Delo

LJUBLJANA – Predsednik SD Dejan Židan po več kot šesturnem posvetu vodstva SD ni pojasnil, koliko se je razprava vrtela tudi okoli očitkov ministru za kulturo Dejanu Prešičku in v katero smer se je nagibala.

Širše vodstvo SD se na prvem letošnjem posvetu, kjer so med drugim analizirali izide lokalnih volitev, razpravljali o pripravah na letošnje volitve v Evropski parlament ter o prioritetah in projektih stranke v letošnjem letu, se ni moglo izogniti tudi razpravi o očitkih Prešičku, ministru iz njihove kvote, ki je v zadnjih dneh tarča obtožb o šikaniranju na delovnem mestu, prav tako nanj letijo tudi očitki o zlorabi položaja.
Preberite še:

VIDEO: Kakšen kiks na tiskovki! Ministra je preimenoval v kralja živali


Prešiček je priznal napako, ki jo je storil s prevozom instrumentov na Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani, a zanikal obtožbe o šikaniranju podrejenih.
Preberite še:

Minister Prešiček po samomoru javno povedal, kako je ravnal s šoferjem in kurirjem


Židan je pred dnevi dejal, da jih mora minister za storjene napake »dobiti po prstih«, a so v SD odločitev o njegovem položaju prepustili premierju Marjanu Šarcu. »Socialni demokrati smo veseli, da je prišlo do pomembnih premikov. Te pomembne premike nam s svojimi pismi, klici in z drugimi načini komunikacije predstavljajo tudi številni kulturniki, ki delujejo tako znotraj profesionalne ali amatersko organizirane kulture. Za vso to podporo smo jim hvaležni,« pa je danes dejal Židan.
Preberite še:
Minister pred kamero priznal: Ne trpinčim brez razloga
Prvak SD je ob tem navedel, da bo usoda ministra Prešička znana v naslednjih dneh. Po napovedi urada vlade za komuniciranje (Ukom) bo premier Šarec svojo odločitev o ministru za kulturo medijem sporočil v ponedeljek ob 10. uri.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije