Židan pojasnil, kaj se je skrivalo v »sanjski ponudbi«

Novi poslanec SD je zanikal ugibanja, da naj bi za prestop prejel denar.
Fotografija: Gregor Židan. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Gregor Židan. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Novi poslanec SD Gregor Židan je danes v izjavi za medije poudaril, da se je za odhod iz poslanske skupine SMC odločil, ker mu je tako narekovala vest. Po njegovih besedah gre za osebno odločitev, ki ni povezana z nobenimi obljubami ali darili. Na vprašanje, kaj ga je zmotilo v SMC, pa je odgovoril, da v javnosti ne želi prati umazanega perila.

Židan je pojasnil, da se sprva ni nameraval »odzvati na polresnice in laži«, ki so se v javnosti pojavile v zvezi z njegovim prestopom iz poslanske skupine SMC med poslance SD, »a se zadeve niso umirile«. V SMC so namreč navajali, da je Židan dejal, da gre v SD, ker da je dobil sanjsko ponudbo, ki je ni mogel zavrniti.


Židan: Odhod iz SMC mi je narekovala vest


Židan je danes zanikal ugibanja, da naj bi za prestop prejel denar ali da naj bi mu kot nekdanjemu reprezentančnemu nogometašu obljubili mesto v Nogometni zvezi Slovenije.

Kot je dejal, se je s poslanskimi kolegi SD dogovoril le, da gredo skupaj na volitve in poskušajo zmagati, njegova prednostna zadolžitev pa bo področje športa. Pri tem je opozoril, da se ni včlanil v SD. Zanikal je tudi, da bi bil prestop iz SMC v SD kakor koli povezan z njegovim podjetjem Gregorino, ki naj bi se znašlo v rdečih številkah.

O tem, kaj se mu je zamerilo v SMC, Židan ni želel govoriti. »Ne bom izdajal tistega, kar se je dogajalo za štirim stenami,« je poudaril. Pri tem je izrazil upanje, da bo s svojo bivšo poslansko skupino ohranil normalne odnose in da se bo tudi končalo širjenje neresnic. Dodal je, da je v SMC že pred 14 dnevi najavil možnost svojega odhoda.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije