Predstavitvena informacija

Že veste, kako se boste greli pozimi? Priporočamo zemeljski plin!

Čeprav je poletje končno tu in lahko začnemo uživati v njem, je vselej dobro tudi misliti na prihodnost. Za njim bodo čez čas zopet prišli hladnejši dnevi in če nam zdaj vročino lajšajo klimatske naprave, bomo takrat še kako potrebovali ogrevanje.
Fotografija: Zemeljski plin je med najbolj razširjenimi energenti v slovenskih gospodinjstvih. Preklopite nanj pri Petrolu in prihranite pri računih za ogrevanje. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Zemeljski plin je med najbolj razširjenimi energenti v slovenskih gospodinjstvih. Preklopite nanj pri Petrolu in prihranite pri računih za ogrevanje. FOTO: Getty Images/istockphoto

Vas je ogrevanje tudi to zimo stalo celo premoženje? Razmišljate, kako bi bistveno prihranili pri stroških gospodinjstva? Zemeljski plin je najugodnejši med fosilnimi gorivi. S kakovostno pečjo se lahko stroški ogrevanja znižajo tudi za 70 odstotkov.

Zakaj izbrati zemeljski plin
Zemeljski plin ni po naključju drugi na mestu med energenti, s katerimi se ogrevajo slovenska gospodinjstva. Pravzaprav bo po nekaterih napovedih v prihodnjih desetih, petnajstih letih postal eden najpomembnejših energentov na svetu. Razlogov, da razmislite o prehodu na ogrevanje z zemeljskim plinom je več, glavni med njimi je vsekakor nižja cena. Pa tudi preprosta uporaba in ne nazadnje je tudi veliko prijaznejši do okolja, saj bo iz vaše peči izhajalo manj prašnih delcev in emisij CO2.

Uporaba zemeljskega plina je enostavna in zanesljiva. Petrol je z zemeljskim plinom prisoten že v 29 občinah in upravlja z 1195 kilometri plinovodnega omrežja v Sloveniji. Skoraj 15.000 odjemalcev je doslej izbralo Petrol in prihranilo pri ogrevanju. Stanje plinomera oddajajo preprosto: prek sporočila SMS, po telefonu, prek mobilne aplikacije ali portala Moj Petrol, na katerem lahko spremljate vse svoje poslovanje s Petrolom na enem mestu.

Brez začetne investicije ne gre
Prehod na ta cenejši in čistejši energent je hiter in enostaven. Treba je sicer računati na začetno investicijo – cena za »izvedbo na ključ« se začne pri približno 3000 evrih –, a ko enkrat sistem imate, so stroški vzdrževanja minimalni, njegova življenjska doba pa je dolga. Vredno je omeniti, da plinske peči učinkovito delujejo tudi pri ekstremno nizkih temperaturah, predvsem pa so preproste in udobne za uporabo. 

S prihrankom zaradi manjših stroškov ogrevanja se vam bo začetna naložba že v nekaj letih povrnila. Na vsa morebitna vprašanja in dileme vam odgovorijo tudi strokovnjaki v Energetskem centru Petrol. Ti vam na podlagi vaših potreb pripravijo tudi izračun optimalne porabe energije, svetovalci pa vam pomagajo pri izbiri energetskih rešitev, prilagojenih vašemu načinu bivanja. 

Preklop, ki se splača
Pri Petrolu novim odjemalcem pri prehodu na nov sistem ogrevanja z zemeljskim plinom priskočijo na pomoč z ugodnim financiranjem brez pologa in brez obresti do pet let. 

Čaka vas dobrodošlica v višini 10 evrov, ki jih boste lahko porabili pri naslednjem nakupu na bencinskem servisu. Izkoristite tudi popust - ob sklenitvi pogodbe bo vaša cena zemeljskega plina do konca letošnjega leta 16 % nižja od rednega cenika. Člani Petrol kluba pa lahko, ko se akcijska ponudba izteče, Zlate točke, ki ste jih zbrali ob nakupih na Petrolu, točenju goriva in plačevanju računov zemeljskega plina, vedno unovčite za nižji račun plina. 

Naložba v zemeljski plin in novo kakovostno plinsko peč je vsekakor naložba v prihodnost. Po plinovodnem omrežju bo namreč v bližnji prihodnosti potovalo vedno več obnovljivih virov energije, tudi biometan in sintetični metan. Uporabnikom z že vgrajenimi plinskimi pečmi pa ne bo treba znova trošiti denarja za posodabljanje sistema.

Svoji prihodnosti zagotovite udobje in izbiro. Izberite Petrol Zemeljski plin in vstopite v dobo cenejšega in okolju prijaznejšega ogrevanja.

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije