ZLATARSTVO

Že 40 let je obkrožena z zlatom

V Zlatarstvu Kapun se posvetijo prav vsakemu kupcu. Začela je mama Janja, zlatarski mojster je tudi sin.
Fotografija: Priznanje za 40 let delovanja FOTOGRAFIJE: Oste Bakal
Odpri galerijo
Priznanje za 40 let delovanja FOTOGRAFIJE: Oste Bakal

Ko je predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) Gornja Radgona Vlado Rojko na seji skupščine zbornice v gostišču Vrtnica v Zgornjem Konjišču podeljeval jubilejna priznanja dolgoletnim članom, je eno najvišjih, in sicer za 40-letnico uspešnega delovanja, prejela znana in ugledna zlatarka Janja Kapun.
Strankam se vedno posvetijo in jim prisluhnejo.
Strankam se vedno posvetijo in jim prisluhnejo.

Prlečka, ki se je v Gornjo Radgono preselila z ljutomerskega konca, je obrt odprla 1. septembra 1978. Najprej je delovala z Urarstvom Budja, nato od leta 1985 samostojno v dograjenem in urejenem lokalu. Od leta 1998 pa ji pomaga in nadaljuje tradicijo sin Ervin, ki je kot najboljši svoje generacije leta 2003 pridobil naziv zlatarski mojster. Zlatarstvo Kapun v središču Gornje Radgone je torej družinsko podjetje, kjer se ukvarjajo s prodajo zlatih in srebrnih izdelkov ter izdelavo unikatnih kosov nakita, kot so prstani, obeski, verižice, uhani, zapestnice in seveda poročni prstani. Poseben poudarek je prav na slednjih, ki jih ročno izdelajo po željah naročnika.
Priznanje za 40 let delovanja FOTOGRAFIJE: Oste Bakal
Priznanje za 40 let delovanja FOTOGRAFIJE: Oste Bakal

Opravljajo tudi graverske storitve. Vse vrste nakita tudi popravljajo. Kot pravi neutrudna Janja, se s sinom trudita, da so njuni izdelki in storitve prepoznavni po kakovosti in dizajnu, predvsem pa pri njih nobena stranka ni samo številka, temveč vsakemu poskušajo svetovati in pomagati pri izbiri. »Smo odprti za vsak dobro mišljen nasvet in prijazno besedo.
Strankam želimo ponuditi strokovno, a vseeno osebno postrežbo, in če je treba in nam dopušča čas, si radi vzamemo minuto več in jim prisluhnemo. Zavedamo pa se, da se vsem željam ne da ugoditi,« pravi Janja.
Janja in Ervin Kapun
Janja in Ervin Kapun

»Današnjega časa nikakor ne moremo primerjati z našimi začetki, ko je bilo vse skupaj sila skromno. Seveda še zdaleč ni bilo takšne ponudbe. Začela sem z zelo malo robe, orodja in zalog, a se je počasi vse skupaj širilo in razvijalo. Seveda sta mi bili v veliko pomoč lokalna skupnost in obrtna zbornica. Zelo lepo so me sprejeli in zato sem lažje sproti nabavljala nove stroje, materiale in drugo,« se spominja Kapunova začetkov. Tudi sicer se tako mama kot sin nenehno izobražujeta.


Največ imata domačih kupcev, ki jima zaupajo in se vračajo. »V karieri sem spoznala, da ljudje želijo kakovost, tudi če je treba malo več plačati. Zato se tega držimo in poskušamo stranke pridobiti s kakovostjo,« pravi Janja Kapun, ki je že od začetka dejavna članica OOZ Gornja Radgona. Prepričana je, da morajo biti obrtniki povezani, saj tako lažje rešujejo morebitne težave. Janja je vseskozi v organih zbornice, v raznih odborih, sekcijah in komisijah. Po novem pa je v UO OOZ Gornja Radgona tudi sin Ervin, ki je hkrati podpredsednik Sekcije zlatarjev pri OZS.

»Moram priznati, da se mi na začetku ni niti sanjalo, da bo moja zgodba tako dolga in uspešna, a se je zaradi naših strank le zgodilo in še traja. Zato hvala vsem,« še pristavi sogovornica.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije