MENJAVA

Zdaj je uradno: Šarec je vložil novo kandidaturo

Namesto Kodelje predlagajo Rudija Medveda. 
Fotografija: Marjan Šarec. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Marjan Šarec. FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Premier Marjan Šarec je v državni zbor tudi uradno vložil novo kandidaturo za ministra za javno upravo. Na to funkcijo namesto Tugomirja Kodelje predlaga aktualnega poslanca LMŠ Rudija Medveda, so sporočili iz LMŠ. Šarec kandidaturo Medveda utemeljuje z njegovimi strokovnimi referencami, dosedanjim delom in izkušnjami, so ob vložitvi zapisali v stranki.

Od Medveda, ki ima izkušnje dolgoletnega novinarja in urednika tudi na Radioteleviziji Slovenija ter izkušnje iz vodenja občinske uprave, nekateri pričakujejo boljše poznavanje področja plačnega sistema in razmerij v javnem sektorju. Kodelja, ki prihaja iz gospodarstva, se namreč po mnenju mnogih s svojim poznavanjem resorja ob predstavitvi ni ravno izkazal, čeprav je pri glasovanju dobil zeleno luč parlamentarnega odbora.

Poslovnik zaslišanje kandidata po vložitvi nove kandidature predvideva v treh dneh, Medvedova predstavitev pred matičnim odborom je predvidena za ponedeljek. Preostali kandidati za ministrske položaje v Šarčevi vladi so se že predstavili v preteklih treh dneh in tudi dobili zeleno luč posameznih odborov. Po ponedeljkovem zaslišanju Medveda pa bo prihodnji teden predvidoma v četrtek tudi izredna seja, na kateri bodo poslanci glasovali o celotni listi ministrskih kandidatov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije