IZSTOP

Zapustil Cerarja, da bi se pridružil Šarcu?

Jure Leben tudi uradno ni več minister.
Fotografija: Miro Cerar in Jure Leben. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Miro Cerar in Jure Leben. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Jure Leben, ki mu je danes, ko se je z njegovim odstopim seznanil državni zbor, prenehala ministrska funkcija, je izstopil iz stranke SMC Mira Cerarja. Pojavljajo se ugibanja, ali bo prestopil k LMŠ Marjana Šarca.

Leben, ki je zaradi afere maketa za drugi tir odstopil konec februarja, se z mesta ministra za okolje vrača v portoroško podjetje BLS Sinergije, kjer bo pomočnik direktorja. Za Delo je to potrdil in dodal, da bo zaradi poškodbe noge vsaj še dva tedna na bolniški. Leben je že prej pojasnil, da za nadomestilo, ki ministrom pripada po pol leta opravljanja funkcije, ne bo zaprosil.

Ko je februarja premierju Šarcu ponudil odstop, ga je ta sicer sprejel, a je njegovo delo ocenil kot zelo dobro. Nedavno je dejal, da že 15 let nismo imeli tako dobrega ministra v resorju okolja in prostora: »Prvi je, ki je po dolgem času začel premikati stvari, šel na teren in mi redno poročal.« Napovedal je, da bosta z Lebnom še sodelovala, če organi pregona v zgodbi z maketo pri Lebnovem delu, ko je bil še državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, ne bodo našli nepravilnosti.

Odnos Lebna z vodstvom SMC naj bi se krhal že nekaj časa, čeprav (so) ga s Cerarjem vežejo tudi prijateljski oziroma družinski odnosi. Marsikoga v stranki nekdanjega premierja naj bi motila vse večja priljubljenost Lebna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije