POBELILO JE

Zapadel je prvi sneg, intenzivnejše dogajanje se obeta v večernem času (FOTO)

V zimskih razmerah bodite previdni v prometu.
Fotografija: Sneženje v Spodnji Idriji. FOTO: Emil, bralec poročevalec
Odpri galerijo
Sneženje v Spodnji Idriji. FOTO: Emil, bralec poročevalec

Ponekod na jugu države je sneg že pobelili nižine, padavine so zajele tudi osrednji del države. Proti večeru se bo rahlo sneženje razširilo nad večji del Slovenije. Ponekod, predvsem na jugu, lahko zapade do pet centimetrov snega, ponoči pa bodo padavine ponehale.
 

V zimskih razmerah previdno na pot


Agencija za varnost prometa poziva k previdnosti v prometu. Pešcem in kolesarjem svetujejo, da z odsevnimi telesi poskrbijo za optimalno vidnost.
Sneg na Vrhniki. FOTO: Sonja, bralka poročevalka
Sneg na Vrhniki. FOTO: Sonja, bralka poročevalka

V petek zjutraj in večji del dopoldneva padavin po napovedi meteorologov ni pričakovati. Bo pa nad naše kraje z vetrovi južnih smeri postopno že začel dotekati toplejši zrak. Sredi dneva se bodo nad zahodno Slovenijo začele pojavljati rahle do zmerne padavine, ki se bodo širile v notranjost.
 

Intenzivnejše zvečer 


Intenzivnejše dogajanje meteorologi pričakujejo v večernem času, ko bo nad Slovenijo izrazitejša fronta, ki pa se bo dokaj hitro pomaknila preko države. Padavine bodo v prvem delu noči na soboto najprej ponehale na zahodu, v drugem delu pa tudi na vzhodu in jugu države.
Zaradi sneženja na cestah ne bo odveč dodatna previdnost. FOTO: Dars
Zaradi sneženja na cestah ne bo odveč dodatna previdnost. FOTO: Dars

Napovedati količino snega po nižinah je tudi tokrat težavno delo, so zapisali pri Arsu. Predvsem v višje ležečih krajih na severu bo zelo verjetno večinoma snežilo, medtem ko lahko drugje po Sloveniji pričakujemo deloma dež, deloma sneg. Padavine bodo šibkejše na severovzhodu, zato bo tam po nižinah večinoma deževalo.

Sneži tudi pri vas? Pošljite nam fotografijo ali posnetek!


Nad osrednjo Slovenijo bo verjetno večinoma snežilo. Skupna količina padavin bo največja na jugu. Največ snega bo predvidoma padlo v nekoliko višjih legah na Notranjskem in Kočevskem.

Preberite še: Razkrivamo, kdaj in kje bo najbolj snežilo
                       Brane Gregorčič svari pred petkom, 13.

V prvem delu noči na soboto bo za nekaj ur zapihala zmerna do močna burja, drugje po Sloveniji pa okrepljen severnik. Zaradi okrepljenega južnega vetra bo v času jutranje in večerne plime povišana tudi gladina morja.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije