VREME

Zapade lahko do 40 centimetrov snega, opozarjajo na nevarnost

V naslednjih dneh bo po nižinah deževalo, v više ležečih predelih pa snežilo.
Fotografija: Snežna odeja na Kredarici je debela 285 centimetrov. FOTO: Arso
Odpri galerijo
Snežna odeja na Kredarici je debela 285 centimetrov. FOTO: Arso

Po večini Slovenije v naslednjih dneh ni pričakovati snega, obetamo si ga lahko šele okoli novega leta, bodo pa padavine v naslednjih dneh pobelile više ležeče predele države, napoveduje agencija za okolje (Arso).
 
Preberite tudi:
Balkan se sredi zime kuha, izmerili tudi 22 stopinj

Danes popoldne bo v vzhodni Sloveniji občasno delno jasno, drugod pretežno oblačno. Ponekod v zahodni polovici Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ob morju bo pihal šibak jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17, v severozahodni Sloveniji okoli 9 stopinj Celzija.

Zvečer in ponoči se bodo padavine na zahodu prehodno okrepile in razširile tudi nad osrednjo Slovenijo. Jutri bo na vzhodu občasno delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem v hribovitih krajih zahodne in južne Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo, sprva bo lahko na zahodu tudi še kakšna ploha. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Veter se bo proti večeru krepil. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem do 13, najvišje dnevne na severozahodu okoli 8, drugod od 11 do 15 stopinj Celzija.



V noči na soboto se bo dež na zahodu okrepil in razširil nad vso Slovenijo. V soboto bo sprva oblačno, predvsem dopoldne bodo občasno še krajevne padavine, delno plohe, lahko bo tudi zagrmelo. Popoldne se bo oblačnost trgala. Veter bo oslabel. V nedeljo bo oblačno in deževno, popoldne bodo padavine od zahoda postopno ponehale, na severovzhodu šele zvečer. Nekoliko hladneje bo.

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije