PIPISTRELOVA SELITEV

»Žalostno, da država uničuje gospodarstvo«

Ivo Boscarol z delom proizvodnje odhaja v tujino.
Fotografija: Lastnik Pipistrela Ivo Boscarol in letalec Matjaž Lenarčič z zaposlenimi v Ajdovščini. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Lastnik Pipistrela Ivo Boscarol in letalec Matjaž Lenarčič z zaposlenimi v Ajdovščini. FOTO: Mavric Pivk, Delo

Ustanovitelj Pipistrela Ivo Boscarol je napovedal selitev dela proizvodnje in delavcev v Italijo. Kot razlog za selitev navaja Levico, njenega poslanca Miha Kordiša in Šarčevo vlado, ki je nastala avgusta letos. Objavljamo nekaj odzivov, ki so jih bralci Slovenskih novic objavili na facebooku. Nekateri mu čestitajo in ga pri odločitvi podpirajo. »Žal mi je za vse mlade in izobražene in sedaj še uspešne, renomirane podjetnike, ki jim država ne da možnosti, da bi ustvarjali doma in prispevali več in za boljšo skupnost,« je denimo zapisal Janko. Tudi Simon meni, da se je Boscarol pravilno odločil, saj »da v tej državi ni prihodnosti, namesto da bi država spodbujala dobre posameznike, te uničijo«. Tudi Alma meni, da se pri nas ne da živeti in da je selitev dela proizvodnje v pravem času.

Mladim je za njegov odhod žal, saj kot piše Andraž, bodo ravno mladi najbolj občutili, da dela kapitala ne bo več v Sloveniji. »Žalostno in sramotno, da država uničuje gospodarstvo,« pa piše Denis.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije