Za večjo varnost je treba vlagati v policijo

Prenovljen mejni prehod Ormož prijazen do potnikov. Veseli tudi domačini, saj je promet speljan mimo mesta.
Fotografija: Notranji minister Boštjan Poklukar
Odpri galerijo
Notranji minister Boštjan Poklukar

Na mejnem prehodu Ormož je bilo pred dnevi slovesno. Namenu so predali prenovljen in na novo zasnovan mejni prehod, na katerem skupaj delajo slovenski in hrvaški policisti, obnovljena je tudi infrastruktura v okolici objekta. Državno mejo med Slovenijo in Hrvaško na ormoškem prehodu letno prestopi okoli milijon potnikov.

Minister za javno upravo Rudi Medved je ob odprtju dejal, da je država dolžna skrbeti za mejne prehode, saj je to pomembno za večjo pretočnost prometa, dobro počutje zaposlenih in vtis potnikov, ki pridejo v državo. Stari prehod po njegovih besedah zaradi lege, velikosti in prometnih navezav ni več ustrezal novi prometni ureditvi. Ministrstvo načrtuje tudi obnove drugih prehodov.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je obnovo ocenil kot pomembno naložbo tudi za policijo. Vlada po njegovih besedah krepi nacionalno varnost, pri čemer je proračun za notranjo varnost za letos in prihodnje leto rekorden. »S tem lahko po dolgih letih nevlaganja v slovensko policijo to okrepimo in tudi v prihodnje bomo vlagali tako v policijo in objekte,« je dodal. Slovenska policija spoštuje človekove pravice, a mora sodobne kriminalne dogodke obravnavati s sodobnimi pooblastili. Če tega ne bomo razumeli, bomo pri preganjanju kriminala zastareli, je še povedal minister Poklukar.
Mejo tu vsako leto prestopi okrog milijon potnikov.
Mejo tu vsako leto prestopi okrog milijon potnikov.

Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar je opozorila na zelo pomemben prvi vtis, ki ga dobi potnik ob vstopu v državo, pri čemer je pomembna tudi prijaznost policije. Objekt, ki ga skupaj uporabljajo slovenski in hrvaški policisti, bo okrepil pozitivno sodelovanje, omogočil boljše delovne razmere, bolj prijazen pa bo tudi do potnikov, je povedala Bobnarjeva.

Pridobitve so po besedah župana Ormoža Danijela Vrbnjaka veseli tudi meščani, saj je promet zdaj speljan mimo mesta in bo tako manj gneče, obenem pa upa, da se ne bo zmanjšalo število turistov, ki se ustavijo pri njih. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije