GASILCI

Za srčne junakinje in junake več kot 45.000 glasov

Zahvaljujemo se prostovoljnim gasilskim društvom, ki so sodelovala v naši akciji. Naj prostovoljno gasilsko društvo v Sloveniji sta PGD Hajdoše in PGD Starše.
Fotografija: S srčnimi slovenskimi junakinjami in junaki se je fotografirala tudi najlepša Slovenka, miss Slovenije 2018 Lara Kalanj.
Odpri galerijo
S srčnimi slovenskimi junakinjami in junaki se je fotografirala tudi najlepša Slovenka, miss Slovenije 2018 Lara Kalanj.

LJUBLJANA – Ena od stvari, na katere smo v zadnjem času na Slovenskih novicah najbolj ponosni, je sodelovanje z Gasilsko zvezo Slovenije. Skupaj smo namreč priredili akcijo, ki je našemu uredništvu še posebno pri srcu, saj slavi pogum, predanost, požrtvovalnost in srčnost tistih, ki so z nami v najtežjih življenjskih trenutkih in ki za to ne zahtevajo ničesar v zameno – gasilci prostovoljci.
Vroče je bilo!
Vroče je bilo!

Tudi z vašo pomočjo, dragi bralci, smo iskali naj prostovoljno gasilsko društvo v Sloveniji. Za naziv in nagrado 5000 evrov se je potegovalo deset prostovoljnih gasilskih društev z različnih koncev Slovenije. Glede na kategorijo smo jih razdelili v dve skupini po pet, nato pa odločitev, komu bo pripadla nagrada, prepustili vam oziroma vašim glasovom. Odziv je bil izjemen! Prejeli smo več kot 45.000 spletnih in tiskanih glasov.
 

Hvala, prostovoljni gasilci!


V prvi skupini, kjer so se za naslov potegovala prostovoljna društva do II. kategorije, si je največ glasov priborilo PGD Hajdoše. Drugo mesto je zasedlo PGD Nova Cerkev, tretje PGD Polje, četrti so bili PGD Veliki Kamen in peti PGD Bodonci. V drugi kategoriji, kamor smo uvrstili prostovoljna gasilska društva od III. do V. kategorije, ste bralci največ glasov namenili PGD Starše.
V odlični družbi gasilcev je mineval tudi naš koncert Zažigamo Slovenijo.
V odlični družbi gasilcev je mineval tudi naš koncert Zažigamo Slovenijo.

Drugo mesto je zasedlo PGD Braslovče, tretje PGD Dolnji Logatec, četrto PGD Oplotnica in peto PGD Črnomelj. Zahvaljujemo se vsem, ki ste sodelovali v naši akciji, za nas ste zmagovalci vsi! Nadvse smo bili veseli tudi, da ste se z nami poveselili na našem koncertu Zažigamo Slovenijo, kjer smo točno polnoči razglasili oba zmagovalca akcije. Zahvala pa ne gre le prostovoljnim društvom, ki so se uvrstila med finalno deseterico, pač pa vsem prostovoljnim društvom, ki delujejo v Sloveniji.

»Menimo, da bi si prav vsako prostovoljno društvo v Sloveniji enkrat zaslužilo postati naj društvo,« nam je po prejemu nagrade zaupal predsednik ene od zmagovalnih skupin PGD Starše Damjan Toplak, in tako smo prepričani tudi mi. Hvala za vašo požrtvovalnost, hvala vam za vašo srčnost, s katero rešujete življenja. Hvala, ker nam stojite ob strani v trenutkih, ko najbolj potrebujemo pomoč.


Prav vsako prostovoljno gasilsko društvo v Sloveniji ima za sabo kup lepih zgodb, s katerimi so že polepšali življenje ljudem iz svojega kraja. Tudi deseterico kandidatov so si v njihovih krajih zapomnili po številnih plemenitih pa tudi izjemnih dejanjih. Člani PGD Veliki Kamen so med drugim novembra 2017 v krškem zdravstvenem domu usposobili prvo ekipo 10 licenciranih prvih posredovalcev v krški občini, ki pomaga občanom v primerih nenadnih srčnih zastojev, zadušitev in hudih krvavitev.


V PGD Polje se lahko pohvalijo z velikimi dosežki svojih gasilk: starejše gasilke so bile že 16. leto zapored pokalne zmagovalke za pokal GZS pa tudi osemkrat državne prvakinje. V PGD Nova Cerkev so ponosni na podmladek kot tudi na uspehe svojih gasilcev na regijski in državni ravni. Enako v PGD Bodonci. Po zaslugi hitre odzivnosti in strokovnega dela je PGD Dolnji Logatec letos postal gasilska enota širšega pomena ter dobil koncesijo za posredovanje na cesti.

Zelo aktivno društvo je PGD Braslovče, ki uspešno združuje vse člane od najmlajših do najstarejših, zaradi zares izjemnih uspehov na tekmovanju gasilcev PGD Hajdoše pa so mnogi ta kraj poimenovali najbolj gasilska vas na svetu. Za PGD Črnomelj je bilo lansko leto izjemno zahtevno, saj so bili zaradi prehodov migrantov vključeni v posredovanja na Kolpi, junija pa jih je doletela katastrofalna toča.


Veliko odgovornost imajo tudi gasilci PGD Oplotnica, saj so edina gasilska enota v tamkajšnji občini in skrbijo za požarno varnost v 21 naseljih. Poleg več naslovov na državnih tekmovanjih, pokalih in ligah je največji tekmovalni uspeh PGD Starše peto mesto članov A na olimpijadi v Avstriji leta 2017. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije