POLETJE S SLOVENSKIMI NOVICAMI

Za slovo od abrahama še nagrada Slovenskih novic

Naša nagradna igra je presenetila Vanjo Bensa iz Šempasa. Prijavnico je po spletu poslal mož Ferdo, a ji tega ni povedal.
Fotografija: Vanja in Ferdo, obkrožena s poletnim paketom Slovenskih novic FOTOGRAFIJE: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Vanja in Ferdo, obkrožena s poletnim paketom Slovenskih novic FOTOGRAFIJE: Dejan Javornik

ŠEMPAS – Lepo je koga kdaj čisto zares presenetiti. Vanja Bensa iz Šempasa namreč sploh ni vedela, da je njen mož Ferdo na naši spletni strani izpolnil prijavnico za nagradno igro Poletje s Slovenskimi novicami tudi v njenem imenu, in ko smo jo poklicali iz uredništva, da bi ji povedali veselo novico, je bilo presenečenje popolno. »To bo pa pomota,« je najprej rekla gospa Vanja. Na srečo je bil v času našega klica v bližini tudi njen mož, ki ji je šele tedaj povedal, da je prijavil oba.
Vse stvari iz paketa smo komaj spravili na klubsko mizico.
Vse stvari iz paketa smo komaj spravili na klubsko mizico.

Srečna dobitnica poletnega paketa za brezskrbno preživljanje počitniških dni nam je povedala, da sicer ve, da mož redno izpolnjuje tovrstne prijavnice, tokrat pa ji ni povedal, da je prijavil tudi njo. To je že druga sreča v zadnjem času, je dodala. Nedavno sta bila z možem na križarjenju in sta šla v ladijski kazino, kjer je Vanja zadela dvesto evrov. »Mislim, da je to moje srečno leto! Naj se tako nadaljuje,« se je zasmejala.
 

Vzeti si je treba čas zase


Gospa Bensa je sveža upokojenka: 31. decembra lani se je upokojila po 40 letih pri Salonitu Anhovo, kjer je delala v financah in računovodstvu. »Pri Salonitu sem preživela celo delovno dobo: 40 let in tri mesece. Zdaj sem malček začela uživati, se zavedati, da sem v penziji in da ni treba samo delati, ampak da si je včasih treba vzeti čas tudi zase,« je razložila.
Vanja Bensa je doživela lepo presenečenje.
Vanja Bensa je doživela lepo presenečenje.

In opravkov ji ne manjka: »Mož ima starodobnega mercedesa in skupaj hodiva na srečanja oldtajmerjev, sva tudi člana Združenja šoferjev in avtomehanikov. Oba sva šoferja, le da jaz poklicno nisem bila, kar mi je še danes žal, ampak kaj hočemo.« Gospa Vanja je namreč opravila vse mogoče vozniške izpite in zna voziti tudi avtobus.

Kakor je pojasnil mož Ferdo, je že več let naročnik Slovenskih novic in rad pošlje prijavnice za naše nagradne igre, in to raje po spletu kakor po pošti, saj je preprosteje in hitreje. Zdaj je napol upokojenec; ima še lastno firmo za izobraževanje poklicnih voznikov.
 

Dobrote za družino


Blizu prikupnega atrijskega stanovanja v Šempasu imata vikend, vinograd, sadovnjak, vrt, tako da si pridelata zelenjavo in sadje ter seveda domače vino. »Včasih prideta na obisk in na počitnice moževi vnukinji. Veste, midva sva prišla skupaj bolj pozno,« nam je zaupala Vanja, »jaz še nimam vnukov, imam pa hčer iz prejšnjega zakona.«


»Tole darilo nam bo prišlo zelo prav,« je dejala in razložila, da letos praznuje dva jubileja: »Slovo od abrahama in 60 let!« Poleg tega smo dobro zadeli z izbranimi darili, saj nam je gospa Vanja povedala, da zelo rada pije Danine vitaminske napitke, včasih pa ji prija tudi kak čips. V paketu je poleg 17 litrskih ledenih kav Pomurskih mlekarn namreč 27 litrov osvežilnih vitaminskih napitkov Dana – immuno, detox in active & fit – ter deset vrečk chio čipsa petih različnih okusov.

V Šempas smo odpeljali še Kraševe sladke dobrote, med njimi ledene kocke in piškote domaćica, knjigo Virginie Woolf iz založbe Beletrina, izdelke Kozmetike Afrodita ter pripomočke za na plažo, kot so torba in brisača, ležalna podloga, frizbi, pahljača in loparčki. »Vse je tako, kot mora biti,« je bila zadovoljna gospa Janja.


Nagradne pakete, ki vam lahko polepšajo poletje, bomo še delili. Do 5. avgusta bomo vsak dan izžrebali bralca ali bralko, ki je v časopisu ali na spletu izpolnil(a) kupon za nagradno igro Poletje s Slovenskimi novicami. Za osebno dostavo kajpak poskrbimo mi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije