PASJE VROČE

Za dele Slovenije izdano oranžno opozorilo

V torek prihajajo nevihte.
Fotografija: V vročini se izogibajte zadrževanju na soncu, še posebej pa fizičnim aktivnostim. FOTO: Arhiv S. N.
Odpri galerijo
V vročini se izogibajte zadrževanju na soncu, še posebej pa fizičnim aktivnostim. FOTO: Arhiv S. N.

LJUBLJANA – Danes bo sončno in zelo vroče. Popoldne bo na zahodu naraščala koprenasta oblačnost. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 31 do 36 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Zaradi visokih temperatur so za osrednjo in jugovzhodno Slovenijo razglasili oranžni, drugi najvišji alarm.
Oranžni alarm. FOTO: Arso
Oranžni alarm. FOTO: Arso


Za tiste, ki težko prenašajo vročino, pa dobra novica: že v torek prihaja ohladitev, ki jo bo v naše kraje prinesel dež. ​Jutri bo spremenljivo z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Dopoldne bodo v severnih krajih že možne krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo popoldne in zvečer razširile nad večji del države ter se nadaljevale v noč na sredo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem do 23, najvišje dnevne od 21 do 29 stopinj.

V sredo dopoldne bodo padavine postopno ponehale. Sredi dneva in popoldne bo deloma sončno, možna bo kakšna ploha. Še bo vetrovno. V četrtek bo sončno, zjutraj bo po nižinah megla. V četrtek in petek bo večinoma sončno, v četrtek zjutraj bo po nižinah megla. V soboto bo bolj oblačno z možnostjo krajevnih padavin. V nedeljo bo predvidoma spet sončno, verjetnost padavin se bo povečala v ponedeljek in torek. Temperature bodo do konca tedna malo nad 25, nedeljo in v začetku prihodnjega tedna pa predvidoma spet do okrog 30 stopinj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije