KORONAVIRUS

Z nihalom napovedal konec epidemije

Drago Žarkovič ve, do kdaj bo razsajal koronavirus. Pravilno ugotovil usodo izginulega italijanskega študenta.
Fotografija: Za odgovore na vprašanja uporablja nihalo. FOTO: Tina Horvat
Odpri galerijo
Za odgovore na vprašanja uporablja nihalo. FOTO: Tina Horvat

V teh dneh, ko se okužbe s koronavirusom skokovito povečujejo, zaščitni ukrepi pa postajajo vedno bolj strogi, se vsi sprašujemo, kako dolgo še bomo Slovenke in Slovenci ujetniki virusa, kakšna je njegova in naša prihodnost ter kdaj bomo lahko zaživeli kot prej. Seveda odgovora v tem času ne ve še nihče, strokovnjaki omenjajo več možnosti, od te, da naj bi virus sčasoma poniknil, kar je sicer bolj malo verjetno, do najbolj črnega scenarija, da bi lahko vse skupaj trajalo celo več kot leto dni!

Upokojeni obrtnik Drago Žarkovič pa je prepričan, da pozna odgovor. Dobil ga je s pomočjo nihala, ki mu je zadnja leta odstrlo že marsikatero skrivnost. »Kot vse druge tudi mene zanima, do kdaj se bodo okužbe širile, zato sem preizkusil z nihalom. To pravi, da bo najhujše trajalo še najmanj osem tednov, torej nekje do 10. in 15. maja, potem pa naj bi se začelo umirjati. Da bi bilo zagotovo, sem večkrat preizkusil in vedno je pokazalo isto,« pove 80-letni Mariborčan, ki je veliko razmišljal tudi o vzroku za izbruh te hude pandemije.
Pravilno je napovedal že tragično smrt italijanskega študenta Davideja Marana. FOTO: FB
Pravilno je napovedal že tragično smrt italijanskega študenta Davideja Marana. FOTO: FB

Pravi, da gre pri tem za odziv narave na prekomernost človeštva in njegove pretirane dejavnosti na vseh področjih. »Sedem milijard nas je in tega naša Zemlja preprosto ne prenese. Kot ima vsaka živalska vrsta bolezen, s katero narava uravnava pretiran prirastek, tako zdaj razsaja koronavirus in poskuša zmanjšati število ljudi ter opozarja, da bomo morali nekaj spremeniti. Če ne bomo, nam bo ne nazadnje zagotovo nekoč zmanjkalo pitne vode,« razmišlja.
 

Napovedal usodo izginulega študenta


Ali je njegova napoved pravilna ali ne, bo pokazal čas, se je pa nihalo pri njem doslej še vedno izkazalo za zelo uspešno metodo. Tako mu je pred dvema letoma pokazalo, kaj se je zgodilo z izginulim italijanskim študentom Davidejem Maranom, ki je brez sledu izginil iz središča Ljubljane. Potem ko je bil pogrešan že tri tedne in nihče ni vedel, kaj se je zgodilo z njim in kje bi lahko bil, nas je Žarkovič poklical na uredništvo in povedal, da ve, kje je in kaj se mu je zgodilo. V tistem času, ko se je po Ljubljani samo ugibalo, ali je bil morda žrtev kaznivega dejanja, ugrabitve, samomora ali je morda po nesreči padel v Ljubljanico, je Žarkovič zatrjeval, da nesrečnik ni več živ in da je utonil v Ljubljanici.


»Nato je nihalo pokazalo še, da ni bilo nasilnega dejanja in ni po nesreči padel v reko, ampak je nalašč skočil vanjo, in to z namenom samomora,« je takrat povedal za Slovenske novice. Žal se je njegova zlovešča napoved izkazala za resnično. Po treh mesecih in številnih iskalnih akcijah so v Ljubljanici na območju Vevč našli truplo, za katero se je izkazalo, da je mladi Italijan, analiza pa je potrdila, da ni šlo za nasilno dejanje.

Prav tako se je Drago Žarkovič oglasil okoli novega leta, ko smo pisali o skrivnostno izginuli 63-letni Almi Novljan iz Domžal, za katero se je na Mljetu 25. junija lani izgubila vsaka sled in kljub izjemno obsežni iskalni akciji za njo niso odkrili sledu. Povedal nam je, da je po njegovem mnenju verjetno storila samomor, njeno truplo pa naj bi bilo v tujini, vendar ne na Hrvaškem. Novljanova je še vedno med pogrešanimi.
 

Z nihalom do zakladov


Sicer pa je 80-letni Mariborčan do nedavnega verjel le znanstveno dokazljivim podatkom, in če bi mu kdo pred odkritjem delovanja nihala rekel, da ga bo uporabljal prav on sam, bi se mu le smejal. Vendar je pred leti po naključju dobil v roke knjigo o nihalu, jo prebral in za hec poskusil. Presenečen je odkril, da mu je vedno pokazalo resnico! »Kar koli sem ugotavljal, vse je pravilno pokazalo. Nihalo sem uporabil za osebno rabo, recimo, preveril sem, ali so še vsi moji prijatelji iz mladosti, s katerimi se že dolgo nismo videli, živi. Pokazalo mi je pravilno. Zanimalo me je tudi mnogo nerazrešenih skrivnosti. Tako sem iskal odgovor o vlaku z dragocenostmi iz časov nacizma na Poljskem in nihalo je pokazalo, da ta vlak ne obstaja. Bi pa, če bi bil mlajši, s pomočjo nihala zagotovo šel iskat zaklade po svetu, saj jih je verjetno ogromno naokoli, le za vedno so ostali skriti,« pripoveduje.


Še posebno zanimiva je zgodba o njegovi izkušnji z nihalom, ko ga je nekoč ponoči obiskala njegova ljubezen iz mladosti. »Ponoči je prišel njen duh in nato dolgo nisem mogel zaspati. Stalno sem razmišljal o njej in nato vzel bajalico, ta mi je pokazala, da je žal umrla. Potem sem izvedel, da je ravno tisto noč umrla,« pripoveduje. Doda še, da nikomur ne vsiljuje svojih ugotovitev in da niti sam ne more potrditi, ali nihalo dejansko deluje ali ne. »Zame deluje, ker se je pri meni izkazalo, da mi vse pokaže pravilno,« je še zagotovil. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije