HEKTOLITER PIJAČE

Z nagrado bosta šla na obalo

Miran Jankovič je poslal kupon na ženino ime. Hektoliter že na hladnem.
Fotografija: Pripravljena za počitnice, pijače je dovolj, krema pri roki, velika Svilanitova brisača tudi. FOTO: Jaroslav Jankovič
Odpri galerijo
Pripravljena za počitnice, pijače je dovolj, krema pri roki, velika Svilanitova brisača tudi. FOTO: Jaroslav Jankovič

AJDOVŠČINA – »A spet!« se je veselo zaslišalo iz telefona, ko smo poklicali Anko Jankovič iz Ajdovščine. »Spet je mož poslal kupon na moje ime, jaz pa o tem nisem nič vedela,« se je nasmejala Anka, sicer delavka v Mlinotestu, in se srčno razveselila hektolitra pijače in polno torbo poletnih rekvizitov in dodatkov za na plažo iz naše nagradne igre Poletje s Slovenskimi novicami. Povedala nam je, da običajno ona reši križanko in druge ugankarske igre, mož Miran, po poklicu sicer šofer, pa jih izreže in pošlje.

Tokratna nagrajenka je Anka, pred tremi leti je bil izžreban Miran, in pred vrata bloka smo razložili sto litrov ledenega čaja Teekanne fresh. Gre za 100-odstotni čaj sadnega okusa, skuhan in ohlajen z nič sladkorja in nič kalorij. Pakete smo družno zložili v stolpič: »Večino bomo spravili v klet na hladno. Prav praktično je, da je čaj v majhnih stekleničkah,« je pokomentiral Miran, Anka pa hudomušno dodala: »Ja, vzameš dve, tri, jih deneš v torbo in na pot ...«

Posebno vesela sta bila brisače za plažo Svilanit, ki je prav tako v darilnem paketu, Miran si jo je takoj ogrnil okoli vratu. Poleti je vendarle pametno negovati kožo, zato so v paketu še izdelki Fruit of the Earth Aloe vera gel, 170 g, in Aloe vera losjon, 325 ml. Aloe vera gel in negovalni losjon na osnovi aloe vere kožo oskrbita z vlago, jo nahranita ter ji vračata prožnost in naravno ravnovesje. »Hja, zdaj se bova morala pa res odpeljati proti morju.« Do morja res ni daleč. »Kakih 40 minut, pa sva na obali.« Anka in Miran se neredko za kak dan odpeljeta tja.

Na vprašanje, ali imata kakšen poseben hobi, sta se spogledala: »V zadnjem času imava res lep hobi, ko pridejo vnuki. Potem je v hiši prijeten direndaj,« z nasmehom pove Anka, ki se je v Ajdovščino priselila iz Nove Gorice pred 30 leti.

V paketu izdelkov časopisa Slovenske novice je izžrebanka prejela še ležalnik za plažo, torbo za plažo ter frizbi in napihljivo žogo.

Sicer sta vestna bralca Slovenskih novic: »Sploh ne vem, kdaj sva jih naročila, od nekdaj so pri hiši.« Prebereta tako rekoč vse: »Kroniko, zgodbe, potem pa križanke in drugo.«

Hektoliter ledenega čaja bosta razdelila med vnuke, prijatelje: »Nekaj steklenic bo dobila mama, za vsakega bo nekaj in za vse dovolj,« je ob koncu našega obiska povedala Anka, nato pa vstala in odšla v kuhinjo ter nam čez nekaj trenutkov pokazala odrezani prispevek v Slovenskih novicah izpred treh let, ko sta z Miranom že imela srečo in zadela hektoliter osvežilne pijače.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije