MORJE PRIJETNO

Vroči dnevi: ohladitev v bazenu za devet evrov, jezera in reke za pogumne

Kje se ohladiti v vročih dneh?
 
Fotografija: Ljubljansko kopališče Kolezija že obratuje od srede maja. FOTO: Šport Ljubljana
Odpri galerijo
Ljubljansko kopališče Kolezija že obratuje od srede maja. FOTO: Šport Ljubljana

LJUBLJANA – Visoke temperature so se v začetku junija vendarle dosegle tudi Slovenijo, kot kažejo napovedi, nas čakajo tudi ob koncu tedna. Bržkone si bo marsikdo zaželel ohladitve v vodi. Po slovenskih mestih je to najlažje na kopališčih. Nekatera so že odprla svoja vrata, druga jih načrtujejo v kratkem.
 
V Ljubljani je že od 12. maja odprto kopališče Kolezija, nekaj preostalih kopališč na prostem bo odprtih v kratkem. Za celodnevno vstopnico za kopanje boste med vikendom odšteli najmanj devet (9) evrov (odrasli), za otroke pa je najcenejša vstopnica šest (6) evrov.
 
Na vseh kopališčih obstaja možnost, da so zaprta ob slabem vremenu. Kopališče Laguna na Ježici ima na spletni strani tudi obvestilo o temperaturi: »V primeru slabega vremena oz. kadar temperatura zraka ne doseže 24 °C, je LMP zaprto.« V primeru nevihte morajo zaradi nevarnosti udara strele kopalci najprej iz bazenov, v primeru daljšega obdobja nevihte pa tudi s kopališča.

Iz Maribora so nam sporočili, da bodo kopališče Mariborski otok predvidoma odprli 21. junija, če bodo to dovoljevale vremenske razmere. V Tržiču bodo kompleks Gorenjska plaža odprli med 15. in 20. junijem, odvisno od vremenskih razmer. 

Naravno jezero v Radljah ob Dravi. FOTO: Vodni park Radlje
Naravno jezero v Radljah ob Dravi. FOTO: Vodni park Radlje
Slovenci in Slovenke pa se zelo radi naužijemo kopanja v naravnih kopališčih, rekah, jezerih in morjih. Po nekaj vročih dneh se je temperatura nekoliko dvignila, a še vedno so Krka, Kolpa, Savinja, Sava precej mrzle, kot kažejo podatki samodejnih hidroloških postaj, temperature niso presegle 16 stopinj Celzija. Zanimivo zna biti tudi v Vodnem parku Radlje ob Dravi, kjer se lahko sprostite v naravnem plavalnem jezeru.

Blejsko jezero ima te dni okoli 19 stopinj, Bohinjsko 15. Temperatura morja pa se je v zadnjih dveh precej dvignila, dosega okoli 22 stopinj, v Kopru pri Kapitaniji so jih izmerili celo 24. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije