VREME

Vremenoslovci svarijo pred nevarnostjo

V četrtek prihajajo padavine.
Fotografija: Naslednji teden kaže na ponovno nekoliko nižje temperature. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Naslednji teden kaže na ponovno nekoliko nižje temperature. FOTO: Pixabay

LJUBLJANA – Danes bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah v notranjosti se bo del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost. Ponekod na Primorskem bo pihala šibka burja, napovedujejo pri Agenciji RS za okolje (Arso). Nastal bo temperaturni obrat in v sredogorju bo ponekod temperatura nad ničlo.

Možna poledica 

V sredo bo sprva delno jasno, po nižinah v notranjosti pa bo precej megle in nizke oblačnosti. Čez dan se bo postopno pooblačilo. V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše na jugozahodu. Po nižinah v notranjosti bo deloma deževalo, deloma snežilo, a bo količina predvidoma majhna. Na začetku bo možna tudi poledica. V petek bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho ter malo toplejše.
Napoved za naslednje dni. FOTO: Arso
Napoved za naslednje dni. FOTO: Arso
 
Po podatkih Arsa je nevarnost snežnih plazov majhna. Stanje snega je zelo različno. Snega je bolj malo, nekaj več le v visokogorju Julijskih Alp. V zatišnih legah je mehak, na vetru izpostavljenih mestih pa trd ali skorjast. Omembe vredna snežna odeja se začenja med 1300 in 1500 metri, ponekod tudi višje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije