VREME

Vremenoslovci prižgali oranžni alarm

Objavljeno 10. februar 2019 09.06 | Posodobljeno 10. februar 2019 09.00 | Piše: T. V.

Meja sneženja se bo spuščala.

Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
LJUBLJANA – Danes bo na vzhodu še delno jasno, drugod oblačno z rahlim dežjem. Agencija za okolje (Arso) je prižgala oranžni alarm zaradi jugozahodnega vetra, ki se bo krepil. Najmočnejši bo popoldne in zvečer. Predvsem v severovzhodni Sloveniji in v višjih legah Notranjske, Zasavja in Posavja bodo takrat največje hitrosti od 60 do 75 kilometrov na uro.

Oranžni alarm pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne. Napovedani mogoči meteorološki pojavi so neobičajni oziroma se pojavljajo manj pogosto. Gmotna škoda in žrtve so mogoče.

Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.
 


Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12, v alpskih dolinah okoli 3 stopinje Celzija. V zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Ponoči se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, proti jutru se bo meja sneženja spustila do okoli 500 metrov nadmorske višine. Prehodno bo zapihal veter severnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od –2 do 3, na Primorskem do 7 stopinj Celzija.

Suh začetek tedna

V ponedeljek zjutraj bodo padavine hitro ponehale, najpozneje v južni Sloveniji. Čez dan se bodo oblaki trgali, popoldne bodo nastale še kratkotrajne krajevne plohe. Predvsem na Štajerskem in v Pomurju bo pihal veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod bo še pihal veter severnih smeri.
Deli s prijatelji