VREME

Vremenoslovci napovedali, kdaj prihaja večja sprememba

Nenavadno vreme se bo še nadaljevalo.
Fotografija: Letošnja jesen nas je doslej razvajala s prijetnimi temperaturami. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Letošnja jesen nas je doslej razvajala s prijetnimi temperaturami. FOTO: Getty Images/istockphoto

LJUBLJANA – Vremenski portal Severe Weather napoveduje, da se bo po večini Evrope tudi ta teden nadaljevalo nenavadno toplo vreme (v osrednji in zahodni Evropi ter vzhodni Evropi in zahodni Rusiji), na Iberskem polotoku in zahodnem delu Sredozemlja pa bo še naprej spremenljivo in hladno.

Vreme naj bi se spremenilo konec oktobra, ko naj bi Evropo zajele hladnejše temperature, a je do tedaj še predaleč in preveč negotovosti, da bi lahko izdelali podrobnejšo napoved.

Pri Agenciji RS za okolje (Arso) napovedujejo, da bo jutri sprva oblačno. V vzhodnih krajih bo suho, predvsem na zahodu in severozahodu  bo občasno deževalo, ob morju lahko tudi zagrmi. Popoldne se bo v vzhodnih krajih oblačnost trgala. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem do 14, najvišje dnevne od 12 do 18, na Primorskem in v vzhodnih krajih do okoli 20 stopinj Celzija.

V četrtek bo zmerno oblačno, v notranjosti Slovenije bo zjutraj nekaj megle ali nizke oblačnosti. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. V petek bo večinoma sončno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije