METEORNE VODE

Slovenijo zajelo neurje, voda zalivala objekte in ceste

Zvečer in ponoči so napovedane nevihte.
Fotografija: Slovenijo je zajelo močno deževje. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Slovenijo je zajelo močno deževje. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Prvi jesenski dan je vreme pokazalo, da je poletja nepreklicno konec. Slovenijo so ponekod že v nedeljo zvečer zajele padavine, ki se prvi dan novega delovnega tedna nadaljujejo in so zajele vso Slovenijo.
 
Preberite še:

Prestolnica je pod vodo, na železniški postaji gori



»Danes popoldne in ponoči lahko ob močnejših krajevnih nalivih hitro narastejo posamezne manjše reke in hudourniki v južni polovici države. Razlivanja so najbolj verjetna v jugozahodni Sloveniji. Bodite pozorni!« se glasi opozorilo agencije za okolje (Arso). Da se je napoved uresničila, kažejo razmere po Sloveniji.

Veliko dela za gasilce

Obilne padavine povzročajo težave na območju občine Grosuplje, kjer meteorna voda zaliva objekte.

Ob 17.59 je občino Krško zajelo neurje z močnim dežjem. Posredovali so gasilci PGD Veliki Podlog, ki so izčrpali vodo iz treh poplavljenih stanovanjskih objektov, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Meteorna voda ogroža več objektov tudi v občini Šentjernej. 

V občini Kostanjevica na Krki so posredovali gasilci PGD Prekopa in Kostanjevica na Krki, ki so izčrpali vodo iz stanovanjskega objekta ter vozišča regionalne ceste.

V občini Brežice so posredovali gasilci PGD Spodnja Pohanca, ki so zavarovali gospodarski objekt in očistili jaške.

Gasilci so bili pozno popoldne na delu tudi v Podlubniku v občini Škofja Loka, kjer je zaradi zamašenih otokov meteorna voda zalila stanovanje. Gasilci PGD Stara Loka so jo izčrpali iz stanovanja.

Do jutra bo dež ponehal

Zvečer in v prvem delu noči bo oblačno in deževno, na jugu bodo nastajale nevihte z nalivi. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, padavine bodo ponehale. Več sonca bo na Primorskem. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju okoli 16 stopinj Celzija, najvišje dnevne temperature pa bodo od 17 do 20, na Primorskem do 24 stopinj Celzija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije