KDO ZAVAJA?

Vojna na twitterju: vpleteni podpredsednik državnega zbora ter novinarja Pop TV in RTV

Jože Tanko, poslanec SDS in podpredsednik državnega zbora, trdi eno, novinarja drugo.
Fotografija: Jože Tanko. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Jože Tanko. FOTO: Blaž Samec, Delo

V državnem zboru je v zadnjih dneh precej vroče. Poročali smo o čustvenem govoru poslanke SDS Eve Irgl, v hramu demokracije pa se je zgodil tudi dogodek, kakršnih tam nismo vajeni.

Poslanec SD Matjaž Nemec je po tem, ko mu je podpredsednik državnega zbora Jože Tanko (SDS) vzel besedo, vstal s svojega sedeža in zakorakal proti njemu. Nekaj metrov pred njegovim sediščem se je ustavil in mu tako z besedami kot z mimiko telesa pokazal, da se s njegovim početjem ne strinja. Na srečo se je pri tem končalo.

Nekateri novinarji so po tem incidentu želeli od Tanka pridobiti izjavo, a so jim v stranki pojasnili, da se poslanec SDS na to ne bo odzval, kar sta novinarja v TV-prispevkih tudi povedala. A piarovci prošnje za odziv Tanku očitno sploh niso prenesli, saj je na twitterju takole namočil obe medijski hiši:



Njegovi objavi sta bili med tviteraši izredno komentirani, kmalu pa sta se na zapisa, vsak za svojo medijsko hišo, odzvala oba novinarja, ki sta prosila za izjavo. V dokaz sta pripela tudi komunikacijo z osebo, ki je pri stranki SDS zadolžena za stike z mediji in ki je obema odgovorila, da izjave ne bo.




Kako se je odzval Tanko, preverite spodaj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije