SPREMEMBE

Vlada po mesecu dni zamenjala generalno sekretarko

Vzrokov za menjavo generalne sekretarke na ministrstvu za zdravje vlada v sporočilu za javnost po današnji seji ne navaja.
Fotografija: Aleš Šabeder. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Aleš Šabeder. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

LJUBLJANA – Vlada je danes sprejela nekaj kadrovskih odločitev na zdravstvenem področju. Med drugim je po dobrem mesecu dni razrešila dosedanjo generalno sekretarko na ministrstvu za zdravje Romano Reja. Njeno nalogo bo kot vršilka dolžnosti opravljala Blanka Česnik Wolf. Vlada je imenovala tudi zastopnici pacientovih pravic za Koper in Ravne na Koroškem.

Vzrokov za menjavo generalne sekretarke na ministrstvu za zdravje vlada v sporočilu za javnost po današnji seji ne navaja, le podlago zanjo, ki je zakon o javnih uslužbencih. Ta omogoča menjave na tej ravni v enem letu od nastopa funkcije pristojnega ministra oziroma vlade. To možnost je v fazi oblikovanja svoje najožje ekipe torej izkoristil novi minister Aleš Šabeder. Reja je sicer naloge generalne sekretarke opravljala od 9. novembra 2018, sprva kot vršilka dolžnosti, vlada pa jo je za petletni mandat imenovala 28. februarja.

Vlada je na današnji redni seji vnovič imenovala Jožico Trošt Krušec za zastopnico pacientovih pravic na območju Kopra. Magistrica prava je bila na to funkcijo imenovana že leta 2009 in 2014.

Na območju Raven na Koroškem pa bo pravice pacientov zastopala Milena Pečovnik, ki trenutno dela kot vodja pravne službe v gospodarski družbi. Na tem mestu bo zamenjala Stanko Vauh.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije