Viteška pomoč

Maske za varovance in zaposlene doma v Gornji Radgoni.
Fotografija: V radgonskem domu še niso odkrili okužbe s koronavirusom. ​FOTOgrafiji: Oste Bakal
Odpri galerijo
V radgonskem domu še niso odkrili okužbe s koronavirusom. ​FOTOgrafiji: Oste Bakal

V izrednih razmerah zaradi koronavirusa, ko je pomanjkanje zaščitne opreme še vedno pereč problem, zlasti v zdravstvenih ustanovah, domovih za ostarele in drugih javnih zavodih, je dobrodošla vsaka pomoč. Tudi v Združenju slovenskega reda vitezov vina, ki je razdeljeno v osem viteških omizij, so sklenili pomagati najbolj ranljivim skupinam. Pri podjetju Lambo v Lenartu so naročili 2700 kakovostnih pralnih zaščitnih mask in jih razdelili po domovih za starejše.
Vitezi so prinesli dragoceno darilo.
Vitezi so prinesli dragoceno darilo.

Pomursko viteško omizje jih je darovalo Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, saj je v omenjenem omizju največ vitezov z radgonskega območja. Direktorju doma, v katerem so hitro začeli ustrezne ukrepe in niso zabeležili niti ene okužbe, mag. Marjanu Žuli, sta darilo izročila tajnik in eden najstarejših udov omizja Zlatko Borak in Alojz Filipič. Borak je zaželel stanovalcem – v domu jih je okoli 150 – in zaposlenim, da kmalu spet zdravo in zadovoljno zaživijo, direktor Žula pa je med drugim izrazil upanje, da bodo še naprej uspešni v boju proti nevidnemu sovražniku, ter obljubil, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da bo v domu kmalu spet bolj veselo.

Združenje slovenskega reda vitezov vina z okoli 120 članicami in člani deluje v osmih omizjih, in sicer: viteško omizje Celje, viteško omizje za Dolenjsko, Posavje in Belo krajino, viteško omizje Ljubljana, viteško omizje Maribor, viteško omizje za Pomurje, viteško omizje Goriška brda in Vipava, viteško omizje Slovenska Istra in Kras ter viteško omizje Ptuj-Ormož. Aktualni konzuli viteških omizij za obdobje 2019–2023 so: Aleks Štakul (VO Ljubljana); Blaž Žibret (VO Dolenjska, Bela krajina in Posavje), Gašpar Gašpar Mišič (VO Slovenska Istra in Kras), Ivan Mijošek (VO Celje), mag. Janez Kramberger (VO Maribor), Janez Dežman (VO Vipavska dolina in Brda), Nataša Petrovič (VO Ptuj, Ormož), Štefan Pavlinjek (VO Pomurje). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije