SNEG DO NIŽIN

VIDEO: Vreme je podivjalo! K nam prihaja sneg, v bližini tornado

Tornado je prevrnil avtobus.
Fotografija: Prizori iz Romunije, ki vam jemljejo sapo. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Prizori iz Romunije, ki vam jemljejo sapo. FOTO: Twitter

LJUBLJANA – Danes se naužijte čim več sončnih žarkov in prijetno toplih temperatur, kajti prihaja velika sprememba vremena.

Več oblačnosti bo danes v Posočju, kjer bo popoldne občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, v vzhodni Sloveniji do 23 stopinj Celzija. V petek se bo vreme skisalo. Spremenljivo do pretežno oblačno bo, občasno bo padalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, najvišje dnevne od 12 do 19 stopinj.

Sneg do nižin

V soboto pa nas bo dosegel arktični zrak in s seboj prinesel nizke temperature. Dan bo oblačen in deževen. Padavine se bodo okrepile v noči na nedeljo. Meja sneženja se bo spuščala in v nedeljo zjutraj bo snežilo precej nizko. Čez dan bodo padavine oslabele. Na Primorskem bo zapihala burja, ponekod v notranjosti okrepljen veter severnih smeri.

V ponedeljek in torek bo suho, več sončnega vremena bo predvidoma v torek, ko bo zjutraj zelo hladno. Od srede do petka bo verjetnost za padavine povečana, postopno bo nekoliko toplejše, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Konec tedna bodo temperature v večini države komaj kaj nad ničlo. FOTO: Arso
Konec tedna bodo temperature v večini države komaj kaj nad ničlo. FOTO: Arso


Prihod hladnega zraka je v Romuniji poskrbel za pravi tornado, ko je trčil s toplim in vlažnim zrakom. Nastal je tornado, ki je prizadel področje Drajna, 70 kilometrov od Bukarešte. Hitrost tornada je bila okoli 90 kilometrov na uro, poškodoval pa je hiše, vozila in pridelke na poljih. Prevrnil je tudi avtobus z 12 potniki, ki so se ob tem poškodovali.



Pojavi tornadov v Romuniji niso nekaj običajnega, po podatkih Evropskega laboratorija za hude nevihte (ESSL) pa je bilo lani v Evropi kar 172 tornadov.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije