ŠEMBIJE

VIDEO: Večino migrantov z Janševega posnetka že deportirali Hrvatom

Akcija še poteka, policija poudarja, da so bili policijski postopki zakoniti in strokovni.
Fotografija: Migranti v Sloveniji. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Migranti v Sloveniji. FOTO: Twitter

ŠEMBIJE – Kar 108 od 123 migrantov, ki jih je policija v petek prijela pri Šembijah, so vrnili na Hrvaško, 15 pa jih je zaprosilo za azil. Med temi gre pretežno za mladoletne osebe, je pojasnil Tomaž Čehovin iz PU Koper. Akcija še poteka, je pa Čehovin izpostavil, da so bili policijski postopki zakoniti in strokovni.



Zaradi zagotavljanja varnosti prebežnikov in policistov postopke izvajajo skladno z zakonitimi standardi. Policisti so migrantom ukazali, naj se uležejo, s čimer so jih lažje nadzorovali in nato tudi kakovostno izvedli postopek.

Brez nasilja in orožja pri ilegalcih

Po izvedbi varnostnih pregledov in tedaj, ko ni bilo več konkretne nevarnosti, da bi bil v postopkih kdo ogrožen, so prebežnike pospremili do avtobusov, s katerimi so jih pripeljali na policijsko postajo. Tam so opravili registracijske postopke in jih nato z avtobusi vrnili hrvaškim organom.

Kot je navedel Čehovin, pri tem nobeden ni bil poškodovan niti ni bilo nasilja, migrante pa so tudi oskrbeli z osnovnimi potrebščinami in hrano. Doslej pri migrantih niso našli orožja ali nevarnih predmetov, prirejenih za napad.
 

Preberite še:

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije