VROČE

VIDEO: Ste videli, kako je Rosvita trdo prijela nasprotnika Magne?

V Odmevih je bilo kar burno.
Fotografija: Marinček je voditeljici skakal v besedo. FOTO: RTVS, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Marinček je voditeljici skakal v besedo. FOTO: RTVS, posnetek zaslona

LJUBLJANA – V Odmevih sta se pri voditeljici Rosviti Pesek soočila predstavnik novomeške nevladne okoljske organizacije Rovo Gorazd Marinček in župan občine Hoče - Slivnica Marko Soršak. Voditeljica je v pogovoru, kjer župan skoraj ni prišel do besede, Marinčka med drugim vprašala, ali bodo prevzeli odgovornost za napoved tožbe, saj v zraku visi 200 delovnih mest.

Okoljevarstvenik je zatrjeval, da pričakujejo le spoštovanje zakonodaje. »Tisti, ki se poslužujemo zakonitih pravic, smo ekoteroristi torej,« je dejal cinično. Marinček je bil videti precej nervozen, ob živce pa je s skakanjem v besedo spravljal tudi Peskovo, ki je zahtevala konkretne odgovore.

Več pa v spodnjem videu.


Spomnimo. Magna je dobila odločbo o poskusnem obratovanju lakirnice v občini Hoče - Slivnica. Zapletlo pa se je, ker zakonodaja ne dovoljuje obratovanja brez pravnomočnega okoljevarstvenega dovoljenja. Tega zaradi napovedi tožbe okoljevarstvene organizacije Rovo, v kateri deluje Marinšek, še nimajo.

Ministra za gospodarstvo Zdravko Počivavšek in okolje Jure Leben se bosta popoldne predvidoma sestala s predstavniki okoljske organizacije Rovo, ki tako še vedno predstavlja zadnjo oviro na poti Magne, da bi v naslednjih dneh vendarle zagnala poskusno proizvodnjo v novozgrajeni lakirnici v Hočah.

Selitev proizvodnje?

V Magni so sicer zaradi negotovosti glede pravnomočnosti okoljevarstvenega dovoljenja in s tem povezanega začetka obratovanja lakirnice že v ponedeljek začeli organizacijske priprave na selitev proizvodnje, ki je bila predvidena za Hoče, nazaj v Gradec. Še vedno sicer upajo na rešitev, ki bi omogočila hiter začetek dela v Hočah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije