ODMEVI

VIDEO: Lapsus voditelja Odmevov. Ste opazili?

Objavljeno 20. marec 2019 14.19 | Posodobljeno 20. marec 2019 14.20 | Piše: T. V.

Govorila sta o dogajanju v EPP.

Gostje v Odmevih. FOTO: RTV Slovenija, posnetek zaslona
Gost sinočnjih Odmevov je bil tudi poslanec SDS in član odbora za zunanjo politiko (OZP) Branko Grims. Poleg njega so bili v studiu še Ljudmila Novak (NSi), Matjaž Nemec (SD) in Klemen Grošelj (LMŠ). Voditelju oddaje Igorju E. Bergantu pa je ob predstavitvi gostov pripetil lapsus. Grimsa, enega najvidnejših članov SDS, je predstavil kot člana SLS. »Slovenske demokratske stranke,« ga je z nasmeškom popravil Grims.

Manj pa je bilo do smeha Grimsu ob koncu pogovora, ko je beseda tekla o odločanju Evropske ljudske stranke (EPP), ali bodo stranko madžarskega premierja Viktorja Orbana izključili iz evropske stranke. SDS, je ponovil Grims, meni, če Fides vržejo iz EPP, potem v tej evropski stranki ni prostora niti za SDS. »Gre za poskus, da se, kar je desnega odrine, in se vzpostavi nekih 50 odtenkov rdeče,« je dejal o dogajanju v EPP.

Nekoliko drugačno mnenje je imela Ljudmila Novak. Nekdanja predsednica NSi je poudarila, da se je Orban zaradi nekaterih svojih potez opravičil, opozorila pa je, da morebitni razpad EPP ne bi bil dober, saj bi pomenil vzpon tretje strani. »V EPP niso leve stranke in odtenki leve, tam so krščanski demokrati, krščanske ljudske stranke, medtem ko je Orban bivši komunist,« je Novakova stopila v bran EPP in predvsem z zadnjimi besedami tako razburila Grimsa, da je govoril še po tem, ko je Bergant že končal temo in se poslovil od gostov.
 

Deli s prijatelji