ROJSTVO

VIDEO: Pripravite robčke, tole vas bo ganilo do solz

Gre za vabilo na volitve.
Fotografija: Videoposnetek: Izberi svojo prihodnost. FOTO: Youtube, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Videoposnetek: Izberi svojo prihodnost. FOTO: Youtube, zaslonski posnetek

»Danes prihajam na svet. Kakšen bo svet, v katerem bom odraščal?« so uvodni stavki v videu, v katerem spremljamo rojstvo nekaj otrok. V njem se predstavljene nekatere družine iz EU (potek nosečnosti, porod in veselje ob rojstvu otroka). Z ganljivim videoposnetkom, ki je te dni po vsej Evropi ugledal luč sveta, želijo spodbuditi volivce, da se udeležijo evropskih volitev. Te bodo v Sloveniji potekale 26. maja.

»Od trenutka, ko pridemo na ta svet, smo na njem skupaj. Vsak od nas lahko pusti svoj pečat, a skupaj lahko dosežemo resnične spremembe. Izberite svojo prihodnost. Evropske volitve 26. maja,« so ob videoposnetku zapisali v pisarni Evropskega parlamenta.


Videoposnetek je nabit s čustvi in nas nagovarja, naj premislimo, kakšno Evropo si želimo. »Kakšen bo svet, v katerem bomo odraščali? Kaj nas čaka? Ljubezen, sreča, strah ... Ker se zdi svet okrog nas bolj negotov kot kadar koli prej. Ker se počutimo ranljivi in osamljeni, ker vemo, da prihajajo spremembe in nič več ne bo enako.«

Pred kakšnimi preizkušnjami je Evropa in kako se problemov lotiti, vam bodo v prihodnjem mesecu razlagali slovenski kandidati za evropske poslance, saj se volilna kampanja uradno začne v petek 25. aprila, ko bodo znani tudi vsi kandidati.

Iz Evropskega parlamenta, kjer so videoposnetek objavili, aktivno nagovarjajo volivce tudi z izjavami znanih Slovencev, skeči, statistiko, pogovori z aktualnimi evropskimi poslanci, kar smo na Slovenskih novicah že predstavili. »Evropske volitve so verjetno ene izmed najpomembnejših volitev v nedavni zgodovini. Skupaj lahko dosežemo veliko,« pravijo. Njihove aktivnosti lahko spremljate na spletnih omrežjih in tudi na spletni strani Tokrat grem volit.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije