BURNO NA NUJNI SEJI

VIDEO: Poslanec: »Jaz bi mu dal 'šus' v glavo«

Dušan Šiško je s svojo izjavo razburil navzoče na seji odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.
Fotografija: Dušan Šiško. FOTO: RTVS
Odpri galerijo
Dušan Šiško. FOTO: RTVS

LJUBLJANA – Poslanec SNS Dušan Šiško je na današnji nujni seji odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo mnoge razburil s svojo izjavo. »To, kar se dogaja sedaj, da je (migrant; op. p.) pri Italiji enega taksista z nožem ranil, policist ga je ustrelil v nogo, mi je čudno, da so mu sploh dovolili, da ga še niso ovadili sami policisti. Če bi mene vprašali, jaz bi mu dal 'šus' v glavo.«

Nataša Sukič (Levica) in Jani Möderndorfer (SMC) sta navzoče opozorila, da gre pri izjavi poslanca SNS za »šolski primer sovražnega govora.« Šiško se za svoje besede ni opravičil.


Na nujni seji odbora DZ za notranje zadeve so danes poslanci predvsem opozarjali pred grožnjami iz Rima o postavitvi fizičnih ovir na meji med Slovenijo in Italijo. Medtem ko opozicija večinsko ocenjuje, da bi lahko mešane policijske patrulje na meji vodile v postavitev teh ovir, v več koalicijskih strankah zagovarjajo patrulje kot učinkovite.

Je vzpostavitev mešanih patrulj napaka?

Poslanec NSi Jernej Vrtovec je ob predstavitvi sklica ocenil, da je vzpostavitev mešanih slovensko-italijanskih patrulj napaka, ki bo imela dolgoročne posledice. Slovenija je dala Italiji tako povod, da razmišlja o drugih ostrejših ukrepih, kot je postavitev ograje na izpostavljenih območjih, je dejal.

Patrulje ne vzpostavljajo mejnega nadzora, pa po drugi strani zagotavlja minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. Delujejo na zeleni meji in večina državljanov obeh držav jih niti ne bo opazila, je pojasnil. »Mešane patrulje dajejo signal, da se učinkovito varujejo meje in zmanjšuje privlačnost migracijskih poti proti zahodu.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije