PRIZNAL ZMOTO

VIDEO: Poglejte, s čim je Šarec razburil novinarja

Predsednik vlade se je razgovoril v prvem intervjuju za tujo televizijo in priznal, da se je zmotil.
Fotografija: Marjan Šarec med intervjujem za Al Jazeero. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Marjan Šarec med intervjujem za Al Jazeero. FOTO: Youtube

LJUBLJANA – Predsednik vlade Marjan Šarec je v svojem prvem intervjuju za tujo televizijo, za Al Jazeero, spregovoril o vlogi Slovenije do držav nekdanje Jugoslavije. Pri tem se je pogovor osredotočil predvsem na arbitražno razsodbo s Hrvaško, migracijsko politiko in vlogami bosanskih varčevalcev Ljubljanske banke.

Šarec: Zmotil sem se

Marjan Šarec med intervjujem za Al Jazeero. FOTO: Youtube
Marjan Šarec med intervjujem za Al Jazeero. FOTO: Youtube
Novinar je Šarca spomnil na izjavo izpred enega leta, ko je bil še župan Kamnika, da je za Večernji list dejal, da bi sam osebno takoj odstranil žico na meji s Hrvaško. Kot kaže, se je leto kasneje premislil. »Zakaj žica še stoji?«, ga je zbodel novinar, Šarec pa je hladen kot špricar odgovoril: »Ko sem pridobil relevantne podatke in ko sem bil soočen s številkami, sem presodil, da sem takrat bil v zmoti in da ograja mora ostati. Ne žica. Prizadevamo si, da bo odstranjena in zamenjana s panelno ograjo.«

Posnetek, kjer je Šarec vznemiril novinarja, si lahko ogledate od 14.14 minute:


Novinar je dejal, da ni bistvene razlike med žico in panelno ograjo, saj da marsikoga zaboli, ko jo vidi na meji. A Šarec se z njim ni strinjal: »Bistvena razlika je med panelno ograjo in bodečo rezilno žico. To je nekaj čisto drugega. Panelna ograja ne more nikogar poškodovati, rezilna žica pa lahko.« Ob tem je priznal, da je ograja videti grdo. Šarec še meni, da Slovenija ne sme podpirati nezakonitih migracij, ki so po njegovem mnenju predvsem posledica tihotapskih združb.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije