ŠALJIVEC

VIDEO: Naš premier Hrvatom odgovarjal v slovenščini! A to še ni vse

Šarec pravi, da uradnega srečanja s Plenkovićem še ne bo.
Fotografija: FOTO: Facebook, svet.tv
Odpri galerijo
FOTO: Facebook, svet.tv

DUBROVNIK – Slovenski premier Marjan Šarec je po plenarni seji vrha pobude držav srednje in vzhodne Evrope ter Kitajske (16 + 1) pred novinarji ocenil, da je najpomembnejši dosežek današnjega srečanja pridružitev Grčije k pobudi. Povedal je tudi, da še ni možnosti za uradno srečanje z njegovim hrvaškim kolegom Andrejem Plenkovićem.

Odgovarjal je namreč na vprašanja hrvaških novinarjev, ki jih je zanimal njegov pogovor s Plenkovićem v sredo v Bruslju o pritiskih hrvaških predstavnikov na slovenske medije. Predsednik vlade je dejal, da se v Dubrovniku o tem s Plenkovićem nista pogovarjala, ker sta si vse povedala v sredo v Bruslju. Ponovil je, da mu je dejal, da pritiski na medije niso dobra praksa in da so za Slovenijo takšna dejanja nesprejemljiva. Kljub vztrajanju hrvaških novinarjev Šarec ni želel govoriti o podrobnostih pogovora s Plenkovićem v Bruslju.  Ko so ga v hrvaškem jeziku vprašali, ali je hrvaški premier njemu povedal kaj drugega, kot je povedal hrvaški javnosti, pa je dejal, da bodo sami presodili, kdo ima prav.

Gre pa dodati, da je na hrvaška vprašanja odgovarjal v slovenskem jeziku.

Samo hec




Za konec se je pošalil: »Ko boste pa več spraševali, bom pa že čutil pritisk hrvaških medijev nase.« Novinarji so se takoj branili, češ da je vse posneto, on pa je dodal: »To je samo hec!«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije