ODVISNOST

VIDEO: Melania spregovorila o problemih v Sloveniji

Ameriška prva dama o veliki krizi z opioidi v ZDA.
Fotografija: Melania Trump. FOTO: Instagram, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Melania Trump. FOTO: Instagram, posnetek zaslona

Prva dama ZDA Melania Trump je med turnejo obiskovanja otrok po zahodu ZDA, v sklopu katere je predstavljala pobudo Bodi najboljši, pozvala medije, naj več poročajo o umiranju Američanov zaradi odvisnosti od sredstev proti bolečinam. Med drugim je tudi komentirala stanje odvisnosti v Sloveniji.


Trumpova je ozaveščanje o protibolečinskih tabletah nadaljevala še v pogovoru z moderatorjem. Vprašal jo je, ali je odvisnost tudi v njeni domovini tako pereč problem, kot je v Ameriki. »Ni tako, kot je tukaj, seveda ne. Vsaka država ima težave z drogo, vendar pa ni tako, kot je v ZDA. Odvisnost je težava že od nekdaj, vendar se trudijo po svojih najboljših močeh, da bi mladim preprečili, da zaidejo na napačno pot,« je dejala o razmerah v Sloveniji.


Na podvprašanje moderatorja, ali v Sloveniji rešujejo problem kako drugače kot v ZDA, je odgovorila, da se je o stigmah treba predvsem pogovarjati.

Med pogovorom je še poudarila, da se s svojim sinom Barronom o odvisnosti veliko pogovarja, staršem pa je predlagala, naj otroke s problematiko, povezano z opioidno krizo, seznanijo že pri osmih letih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije