V SLOVO

VIDEO: Jokali boste: to je zadnja skladba za malega velikega borca

V spomin na Viljema Julijana, ki je preminil pred dnevi.
Fotografija: Očka in Viljem Julijan FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Očka in Viljem Julijan FOTO: Osebni arhiv

Pred dnevi je za vedno odšel dveinpolletni Viljem Julijan, fantek, ki je postal glas otrok, ki trpijo za redkimi boleznimi.
Očka in Viljem Julijan FOTO: Osebni arhiv
Očka in Viljem Julijan FOTO: Osebni arhiv

Ob slovesu njegov oče Gregor Bezenšek oziroma SoulGreg Artist v večni spomin in poklon svojemu sinu objavlja zadnjo skladbo, ki jo je napisal zanj Ko se srečava v raju. Ob tem je na facebooku zapisal:
 
»Dragi Viljem Julijan, sonce moje zlato, to je najina zadnja skladba, ki sva jo pisala skupaj. Narekoval si mi vsak ton, saj sem ga zaradi tebe občutil ter ga zapisal na papir. Skladbo sva skupaj dokončala v nedeljo in jo naslovila Ko se srečava v raju. Kmalu zatem, še isti dan, se ti je stanje zelo poslabšalo in sva te z mamico urgentno odpeljala v bolnišnico. Domov se nisi vrnil nikoli več. Naslednjo nedeljo si za vedno zaprl oči.

Danes, ko se poslavljamo od tebe, k tebi med zvezde iz vsega srca pošiljam najino zadnjo pesem. Dragi moj sin, ta trenutek se morava posloviti, a vem, da bova kmalu zopet skupaj – takrat, ko se srečava v raju.
 
Radi te imamo neskončno in za vedno.
 
V spotu smo ti v večni spomin in poklon prižgali 2500 svečk, ki so simbol
naše brezmejne ljubezni do tebe.

Tvoj očka Gregor – SoulGreg Artist, mami Nina in sestrica Ella Vita.«
 
 

Gregor in Nina sta v žalno knjigo za Viljema Julijana, v katero bodo lahko ljudje danes zapisali svoje misli in sožalje, zapisala:

»Tako si krhek, a hkrati tako krepak! Tako si majhen, pa tako velik! Ob vsej svoji nemoči si tako močan! Ne moreš se premakniti, pa premikaš gore! Tako si mlad, a tako odrasel! Ne moreš govoriti, a imaš odločen glas, ki govori za mnoge! Ne moreš povedati, a nas vse učiš! Ne moreš dajati in srca si povezal! Ne moreš dokazovati, a vsem si dokazal! Dokazal, da si. Velika ljubezen in velik navdih!
Zadnje slovo. FOTO: Facebook
Zadnje slovo. FOTO: Facebook
 
Jaz in tvoja mami ti sporočava, da si in boš vedno nekaj najlepšega, kar se
nama je zgodilo v življenju! Neskončno te imamo radi!«
 
 
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije