VEGANI PONOVNO UDARILI

VIDEO: Incident v Kopru: sredi trgovine odmevali grozljivi zvoki

Skupina veganov je hotela opozoriti na ravnanje z živalmi.
Fotografija: Aktivisti, ki so presenetili trgovce in obiskovalce. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Aktivisti, ki so presenetili trgovce in obiskovalce. FOTO: posnetek zaslona

KOPER – V eno izmed trgovin v Kopru je včeraj vkorakala skupina nekaj manj kot 30 ljudi. Odpravili so se do oddelka z mesom, kjer so se postavili v vrsto, si zalepili usta, v rokah pa držali napise, kot so »Ustavimo nasilje«, »Hočem živeti«, »To ni hrana, to je nasilje«.

Da je bil učinek še bolj dramatičen in šokanten, se je v ozadju slišalo zvoke živali v klavnici tik pred smrtjo. Varnostnik je skupino poskušal razgnati, a mu ni uspelo, po nekaj minutah pa so vegani odšli sami.


Čeprav skupina, ki je vkorakala v trgovino v Kopru, na posnetku pravi, da gre za prvo tako akcijo v Sloveniji, pa se je nekaj podobnega zgodilo že v začetku leta, ko so vegani podobno akcijo izvedli v trgovini v Ljubljani. Tudi takrat so se postavili pred vitrino z mesom in vzklikali »To ni hrana!« in »Za pravice živali!« 
 
Preberite še:
FOTO: Vegani udarili po trgovinah, to je bralko čakalo v Izoli
VIDEO: Velika noč po vegansko: namesto jajc imajo kamne
Bodo mesojedci v Ljubljani udarili po »agresivnih veganih«?

Veganom številni očitajo, da so v svoji vnemi preveč goreči ter da drugim nasilno vsiljujejo svojo ideologijo. Tako se je na facebooku pojavila Skupina proti nasilni veganizaciji, potem ko so se po nekaterih mestih na zunanjih stenah trgovin pojavili napisi, ki pozivajo k veganstvu.


 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije