UVEDLI PLAČILO

VIDEO: Greste na urgenco? Pripravite denarnico, lahko vam zaračunajo

Nenujne zdravstvene storitve, ki jih bolniki uveljavljajo v ambulantah splošne nujne medicinske pomoči v celjskem urgentnem centru, bodo od 30. julija plačljive.
Fotografija: Za nenujne primere bodo uvedli plačilo. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Za nenujne primere bodo uvedli plačilo. FOTO: Getty Images, Istockphoto

CELJE – Primeri, ki so jih v zadnjem času obravnavali v celjskem urgentnem centru, so sodu izbili dno. Ugriz klopa in ožuljene noge niso potrebni obravnave v dežurni ambulanti. Ker se število takih primerov povečuje, bodo v Celju s 30. julijem uvedli plačilo storitev. V celjski bolnišnici vse od začetka delovanja urgentnega centra beležijo veliko rast števila obiskov bolnikov v ambulantah splošne nujne medicinske pomoči urgentnega centra.

Povprečno dnevno število bolnikov, ki jih obravnavajo v teh ambulantah, se je lani v primerjavi z letom 2016 povečalo za skoraj četrtino, v prvih šestih mesecih letos pa beležijo še dodatno desetodstotno rast. 

Kakšne so cene?

Kot pravijo zdravniki, gre za izkoriščanje sistema, saj s prihodom v urgentni center ljudje preskočijo redno vrsto, pri tem pa podaljšujejo vrste za nujne primere. In kakšne bodo cene? Za prvi nenujni pregled bo treba odšteti 30 evrov, vsak nadaljnji bo stal 20 evrov.

Če na telesu odkrijete klopa, ga raje odstranite sami, v nasprotnem primeru vam bodo zaračunali 20 evrov. Previdni bodite tudi pri prekomernem uživanju alkohola, za praznjenje želodca boste odšteli 150 evrov.

Ministrstvo za zdravje je ob tej priložnosti pripravilo video, kjer izveste še nekaj koristnih nasvetov.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije