POZNATE LASTNIKA?

VIDEO: Bil jim je v napoto, tako so se ga znebili

Delavci so začeli prenovo zgornjega dela Parmove ulice v Ljubljani. Lastniku avtomobila povejte, da mu je pajek odpeljal avto.
Fotografija: Verjetno zapuščeni avtomobil je oviral promet, zato ga je odpeljal pajek. FOTO: N. Č.
Odpri galerijo
Verjetno zapuščeni avtomobil je oviral promet, zato ga je odpeljal pajek. FOTO: N. Č.

LJUBLJANA – V skladu z izrekom Ni počitka, dokler traja prenova (Nema odmora dok traja obnova) so delavci v Ljubljani začeli prenovo novega odseka Parmove ulice. Ta je od včeraj za ves promet zaprta na odseku med Smoletovo ulico in ulico Bežigrad. Odsek bo predvidoma zaprt do 30. novembra, v tem času je obvoz po Dunajski cesti in Livarski ulici.

Prvi del Parmove ulice so prenovili, zdaj bodo začeli obnavljati še drugi del. FOTO: Mol
Prvi del Parmove ulice so prenovili, zdaj bodo začeli obnavljati še drugi del. FOTO: Mol

Medtem ko smo poskušali doumeti, kako bo zaradi številnih enosmernih cest na tem delu Ljubljane potekal spremenjen prometni režim, smo opazili, da je pajek odpeljal avtomobil, ki je bil delavcem napoti. Po neuradnih podatkih je bilo vozilo dlje časa parkirano, zato redarstvu ni preostalo drugega, kot da ga odpeljejo na parkirišče Avto sejma na Cesti dveh cesarjev, kamor pajki po nalogu mestnih redarjev odpeljejo nepravilno parkirana in zapuščena vozila v Ljubljani.


Avtomobil seat ibiza ima mariborske registrske oznake. Če in ko se bo lastnik našel, ga bo za prevzem vozila čakalo še nekaj denarnih obveznosti, ki jih bo moral poravnati.

Toliko znašajo stroški odvoza s pajkom

Na omenjeni lokaciji Avto sejma se nahaja blagajna, ki je odprta 24 ur in kjer lahko lastniki vozil poravnajo svojo obveznost. Za prevzem vozila je treba namreč plačati stroške odvoza, ki znašajo 100 evrov. Vozilo je treba prevzeti čim prej, saj zaračunajo tudi dnevno hrambo nepravilno parkiranega vozila v višini pet evrov. Odvoz zapuščenega vozila medtem znaša 35 evrov, hramba zapuščenega vozila pa pet evrov na dan.
Spremenjeni prometni režim. FOTO: N. Č.
Spremenjeni prometni režim. FOTO: N. Č.

Spremembe na Parmovi ulici, novo semaforizirano križišče

V okviru celovite prenove Parmove ulice bo Mestna občina Ljubljana uredila cestišče, pločnik in kolesarsko stezo ter obnovila vso infrastrukturo. Kolesarska steza bo po prenovi potekala brez dvigov in spustov, na odseku od ulice Bežigrad do Kurilniške ulice bodo uredili parkirne prostore z zelenimi otoki, načrtujejo pa tudi ukrepe za umirjanje prometa. Križišče Parmove ulice in ulice Bežigrad bo po prenovi semaforizirano.

Spremenjeni prometni režim. FOTO: N. Č.
Spremenjeni prometni režim. FOTO: N. Č.

Spremenjen prometni režim

Obvoz poteka po Dunajski cesti in Livarski ulici. Del Livarske ulice, ki je bila pred obnovo enosmerna, je v času del dvosmerna, zato je malenkost manj prostora, a se nekateri znajdejo tudi tako, da z delom vozila zapeljejo na pločnik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije