500 METROV NAD MORJEM

Veselica: otroci v nov vrtec

Od leta 2012 imajo predšolsko varstvo, podmladka je vse več, zdaj pa so na Dolenjskem rešili prostorsko stisko
Fotografija: Škratje mokronožci so navdušili zbrane. FOTO: DRAGO PERKO
Odpri galerijo
Škratje mokronožci so navdušili zbrane. FOTO: DRAGO PERKO

Na Trebelnem, v osrčju Dolenjske, dobrih 500 metrov nad morjem, je lepo. Domače, zeleno, naravno, ljudje pa veseli, skromni, prijazni. In hvaležni. Tako v minulih dneh niso skrivali hvaležnosti, ko so namenu predali nove prostore v vrtcu pri Podružnični šoli Trebelno, s čimer je Občina Mokronog-Trebelno zagotovila ustrezne prostore za predšolsko varstvo. »Resnično smo veseli, da smo dobili nove prostore. Prej smo otroke vozili v Novo mesto. V dveh letih so vse postavili, zdaj imamo nove sveže in svetle prostore v naravnem okolju,« je povedala Urška Miklič, mati, ki svoje otroke vozi v tamkajšnji vrtec.

Vse več rojstev

V nove prostore. FOTO: DRAGO PERKO
V nove prostore. FOTO: DRAGO PERKO
Ne le da velja rek Več glav, več zelja, ampak se v občini Mokronog-Trebelno tudi radi pohvalijo, da se je z ustanovitvijo lastne občine povečalo število otrok, ki potrebujejo organizirano predšolsko varstvo in so vključeni vanj. Na Trebelnem so prvi oddelek vrtca ustanovili leta 2012, danes ga obiskuje 36 otrok, v Mokronogu 90, pove ravnateljica Osnovne šole Mokronog Zvonka Kostrevc, pod vodstvom šole deluje tudi vrtec Mokronožci z oddelkom na Trebelnem.

Lani dvorana, dozidana šola, letos vrtec

»Najprej smo lani uresničili dolgoletno željo prebivalcev Trebelnega po športni dvorani in urejenih zunanjih športnih površinah ter dozidali šolo, zdaj smo dokončali še vrtec. Menim, da smo vzpostavili okolje, ki otrokom omogoča razvoj na različnih področjih, zaposlenim pa izjemne prostorske razmere. Do zdaj so morali v vrtcu eksperimentirati in improvizirati, zdaj so z novimi prostori, ki jim je dodana terasa, dobili možnosti za normalno delo,« je dosežek pozdravil župan občine Anton Maver.
Občina je prispevala 243.000 evrov, da je bilo to urejeno v dveh letih, kolikor mineva od zamisli o izboljšavi stanja. Tako bodo starši otroke odslej lahko zaupali v varstvo v varnih, sodobnih in svetlo opremljenih prostorih, kjer bodo lahko kar najbolj razvijali svoje zmogljivosti,« je še dodala ravnateljica. Upravičeno je lahko ponosna na otroke in vzgojiteljice, saj so za odprtje pripravili program, ki so mu piko na i dodali iskrivi škratje mokronožci. Zdaj se otroci nadejajo, da dobijo na terasi še igrala. Da bo eno kupila, je obljubila občina.
V naravnem okolju. FOTO: DRAGO PERKO
V naravnem okolju. FOTO: DRAGO PERKO

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije