PRIHOD KITAJCEV

Velike spremembe v Gorenju

V vrhu velenjskega podjetja, ki so ga kupili Kitajci, bodo razširili upravo.
Fotografija: Potem ko je Gorenje prešlo v kitajske roke, prihaja do sprememb. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Potem ko je Gorenje prešlo v kitajske roke, prihaja do sprememb. FOTO: Leon Vidic, Delo

VELENJE – Gorenje je prejelo odstopne izjave članov nadzornega sveta Bernarda C. Pasquierja, Bachtiarja Djalila, Corinne Claudie Graf in Mihe Košaka. Njihove odstopne izjave učinkujejo z dnem zasedanja naslednje skupščine delničarjev družbe, piše na spletni strani Ljubljanske borze.
 
Gorenje je v začetku poletja kupilo kitajsko podjetje Hisense, multinacionalka, ki izdeluje gospodinjske aparate in elektroniko. Nadzorni svet je na predlog predsednika uprave Gorenja Franja Bobinca upravo podjetja razširil na 12 članov. Obstoječim članom uprave se pridružuje šest novih članov, in sicer Lan Lin, Chiao Liu, Jianmin Han, Lu Hou, Anguo Yan in Changchun Sun, ki »bodo s svojim znanjem in izkušnjami pospešili učinkovito izkoriščanje vseh sinergij, ki jih prinaša strateško partnerstvo med Skupinama Hisense in Gorenje,« so sporočili iz podjetja.


 
Novi člani uprave mandat nastopijo 16. avgusta 2018.

Nove zadolžitve 

Z imenovanjem novih članov se spreminjajo zadolžitve. Bobinac bo predsednik uprave, Lan Lin pa podpredsednik uprave. Žiga Debeljak bo skrbel za področje strateških financ, kontrolinga in računovodstva ter koordinacijo digitalnega poslovanja, informatiko in netemeljne dejavnosti.

Franjo Bobinac bo predsednik uprave Gorenja. FOTO: Roman Šipić, Delo
Franjo Bobinac bo predsednik uprave Gorenja. FOTO: Roman Šipić, Delo

Changchun Sun bo pokrival področje operativnih financ, obvladovanja tveganj in notranje revizije. Saša Marković, ki kot član mandat nastopi 1. septembra 2018, bo skrbel za področje prodaje in marketinga v Vzhodni Evropi in državah CIS, medtem ko bo član uprave Lu Hou odgovoren za prodajo in marketing v Zahodni Evropi.

Chiao Liu bo v upravi pokrival področje strateške nabave, logistike in oskrbne verige ter produktno planiranje. Tomaž Korošec bo v razširjeni upravi pokrival področje proizvodnje, razvoja, investicij in vzdrževanja. Anguo Yan bo odgovoren za področje proizvodnih sistemov in izboljšav, tehničnih podpornih služb in kakovosti.
 
Stanka Pejanović, članica uprave, odgovorna za kadrovsko področje, bo pokrivala področje kadrov, organizacije, servisa in korporativne podpore, Jianmin Han pa bo kot član soodgovoren za kadrovsko področje. Drago Bahun, ki ga je za delavskega direktorja imenoval Svet delavcev, bo pokrival področje socialnega dialoga, še piše na strani Ljubljanske borze.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije